Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2013. 20:23h.

Demanen a la UE que es 'mulli' per la immersió

Eurodiputats de CiU, ICV i ERC presenten dues preguntes a la UE en referència a la interlocutòria del TSJC

Demanen a la UE que es 'mulli' per la immersió

Els eurodiputats Tremosa i Romeva, en una imatge d'arxiu al Parlament

Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (en representació d'ERC) han presentat avui dues preguntes a les institucions europees en referència a la interlocutòria publicada ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on s'afirma que no n'hi ha prou amb l’atenció individualitzada en castellà i que, si un sol alumne ho demana, s’ha d’adaptar el sistema educatiu a tota la classe o unitat escolar.
 
Els eurodiputats demanen a la Comissió Europea i al Consell Europeu que es posicionin davant d'aquesta qüestió que "està amenaçant" la immersió lingüística en el sistema educatiu a Catalunya. Destaquen que "aquest és un model d’èxit reconegut, entre d’altres, per l’informe del Grup d'Experts d'Alt Nivell sobre Multilingüisme a les Comunitats Europees, publicat el 2007".
 
La diversitat lingüística està protegida per l’article 22 de la Carta dels drets Fonamentals a la Unió Europea. A més, l’article 21 d'aquesta prohibeix la discriminació per raó de llengua. Per aquest motiu, els eurodiputats catalans demanen a les institucions europees "que es pronunciïn i es faci valer el dret dels pares i les mares a educar els seus fills en la immersió lingüística, encara que un alumne de la classe demani el contrari".
 
En les preguntes parlamentàries presentades, els eurodiputats catalans demanen el posicionament concret del Consell Europeu, que s’ha manifestat en diverses ocasions a favor de la diversitat lingüística. En aquest sentit, demanen que Espanya compleixi la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries, ja que va signar aquest document jurídic el 2001.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, BCN, 12/04/2013 - 21:06

LA SENTENCIA EN SÍ ,ES DIFÍCIL DE ACEPTAR "QUE POR UNO ,TODA LA CLASE..."PERO EL CASO ES QUE DESDE HACE AÑOS ,SE HA IMPUESTO SÓLO -EN LA PRÁCTICA- EL CATALÁN EN MENOSPRECIO DEL 57% QUE VIVE EN CASTELLANO Y DEL 100% QUE LO CONOCE.


#9 BEJOTA, BCN, 12/04/2013 - 21:03

ESPERO QUE NO S'OBLIDIN DE DIR A UE QUE'L 57% DE LA POBLACIÓ VIU AN CASTELLÁ I EL 100% EL CONEIX PERÓ QUE'L GOVERN DE CATALUNYA HO PROHIBEIX.

#8 Pepito, CorrupLAND, 12/04/2013 - 09:27

Venga Romeva, deja de llorar porque te sobrevuelan cazas y ponte con algo más o menos serio. Claro que a ver si van a ratificar las sentencias de los tribunales y vas a tener que hablar castellano y toda la legión de zánganos que pululáis remuneradamente por la UE.

#7 Protágoras, BCN, 12/04/2013 - 08:36

Los supremacistas catalanes violando los más elementales derechos democráticos, prohiben a los castellanocatalanes -la mitad de la población- escolarizar a sus hijos en su lengua propia. Los niños son personas, no cosas que puedan ser usadas y manipuladas para aumentar los hablantes de una lengua.

#6 luca, bcn, 12/04/2013 - 08:17

pobres emarginados intelectuales. no saben ni siquiera como funciona la UE.
"Cada Estado es competente en materia de educación". Y les callarán.
Pero claro, lo que sea para salir en los medios.