Política · 18 de Juny de 2018. 18:36h.

Demanen cobrar dietes malgrat estar fugats o a la presó

Puigdemont, Jordi Sánchez, Turull i Rull

Demanen cobrar dietes malgrat estar fugats o a la presó

Carles Puigdemont amb Jordi Sánchez

Els diputats de Junts per Catalunya que es troben presos o a l'estranger, tot i no poder assistir a les sessions plenàries del Parlament ni participar en l'activitat normal de la cambra, han demanat cobrar les dietes per desplaçament. JxCat ha sol·licitat a la Mesa del Parlament que reconegui el dret dels diputats Carles Puigdemont -que està a Berlin-, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, que es troben en presó preventiva, a rebre les dietes del Parlament, ja que "es troben en circumstàncies extraordinàries i res justifica que no se'ls hi pagui".

El grup parlamentari ha presentat un escrit a la Mesa en el que explica que "no se'ls hi ha fet efectiva part dels drets econòmics previstos en l'article 12 del reglament", que especifica que tenen dret a una assignació fixa i poden rebre també assignacions variables, totes elles a càrrec del pressupost del Parlament i amb caràcter d'indemnització per a l'exercici de les seves funcions. 

JxCat manifesta en el text que "els diputats afectats es troben en circumstàncies extraordinàries i res justifica que no se'ls hi pagui, tenint en compte el caràcter indemnitzatori i la falta de norma o acord que ho exclogui". La formació política també recorda que "aquests diputats mantenen, tot i la seva excepcional situació, tots els seus drets com a diputats així com la plena facultat a exercir el vot per de­legacions qualificades i aprovades per la Mesa del Parlament en sessions de 26 de març i 4 d'abril d'enguany".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 19/06/2018 - 17:02

No se si en Europa van a entender el concepto de "exilio" de Puigdemont. Cuesta mas mantener a un "exiliado" que a dos presidentes del gobierno.

#32 botifler1914, Sinitaca, 19/06/2018 - 14:32

Dieta si, pero de pan y agua.

#31 Galba, Bcn, 19/06/2018 - 14:07

Por idiota se pueden cobrar dietas? Y por supremacista? Y por xenofobo? Analfabeto? Llevar lazo amarillo? Sinvergüenza?

#30 OVNI, ELX, 19/06/2018 - 13:33

"Quan intervenen tribunals externs, es posa en evidència el discurs de l'Estat, que és molt feble..."

Mercè Barceló, jurista

#30.1 Questions, Bcn, 19/06/2018 - 17:06

Què t'empatolles?

#29 Tirant, Bcn, 19/06/2018 - 13:12

La codícia, l'avidesa d'aquesta gent i la seva obsessió per viure dels diners públics no té límits ... Han hagut de canviar en nom del partit per despistar a la gent de tant robatori i prossegueixen l'intent de trincar profit de les arques públiques com sigui ... Crec que es tracta d'una disfunció psíquica, una mena de malaltia mental.