Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2015. 16:30h.

Demanen la dimissió del conseller delegat de la Xarxa

La vicepresidenta de Badalona Comunicació també exigeix “una disculpa pública” per la retransmissió del Carnaval de Solsona

Demanen la dimissió del conseller delegat de la Xarxa

Una imatge del carnestoltes de Solsona

La vicepresidenta de Badalona Comunicació i segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Maritxu Hervás, ha exigit aquest dilluns “una disculpa pública de la Xarxa de Comunicació Local, així com la dimissió del seu conseller delegat, Francesc Pena, després dels fets succeïts a la retransmissió del Carnaval de Solsona al programa 1món.cat del passat 14 de febrer”.

La retransmissió d’aquest programa va incloure l’emissió de l’espectacle de Carnaval -que simulava una confrontació armada entre soldats espanyols i un rei Carnestoltes independentista- així com una entrevista amb un comentarista que va fer un relat de l’espectacle que s’estava desenvolupant en aquells moments en clau d’enfrontament entre Espanya i Catalunya, “amb expressions insultants i agressives cap a Espanya, els espanyols i el Partit Popular (PP)”.

Entre les televisions que van emetre aquesta retransmissió subministrada per la Xarxa hi va haver la pròpia televisió municipal de Badalona, Teleb. Per aquest motiu, la vicepresidenta de Badalona Comunicació ha manifestat el seu rebuig a la situació creada. 

“La televisió municipal de Badalona va emetre en directe el programa 1món.cat de la Xarxa i, per tant, els nostres espectadors es van trobar amb una emissió que considerem que va ser desagradable i intolerable, a més d’agressiva per part de l’entrevistat cap a tota la gent que no comparteix els seus posicionaments polítics”, ha explicat.

La regidora del PP al consistori badaloní ha destacat la gravetat de la situació afirmant que “aquesta mena de manifestacions com les que es van poder sentir durant el programa inciten a l’odi i la violència”.

“És imprescindible que la Xarxa es disculpi tant pel contingut com pel to de la retransmissió, i això és una cosa que una setmana després dels fets encara no s’ha produït”, ha apuntat. “Per això considerem que el conseller delegat de la Xarxa de televisions locals hauria de dimitir”, ha subratllat.

El conseller delegat de la Xarxa Comunicació Local, Francesc Pena

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#18 Tirant, bcn, 24/02/2015 - 18:04

Si fora de Catalunya s'animés a la població (en "broma", és clar...) a matar catalans ... ja teníem a Mas, Homs, Junqueras, Herrera, etc. queixant-se per "incitació al genocidi" i denunciant Espanya davant el Tribunal d'Estrasburg, davant l'ONU, etc. Però en aquest cas estan calladets calladets .

#17 Quienalcieloescupe, Solsona (España), 24/02/2015 - 15:29

¿Qué se pensarán que son ellos sino españoles y dónde se pensarán que está Solsona? Que le echen un vistazo a su DNI, verás qué sorpresa.

#16 PEPE, LLEIDA, 24/02/2015 - 14:58

CARNAVAL, CARNAVAAAL...CARNAVAAAALLL TE QUIERO!!!!

#15 Catilina, Gades, 24/02/2015 - 09:40

Hace algún tiempo me gustó mucho una chirigota de Barcelona http://politica.e-noticies.es/segadors-en-la-plaza-de-sant-jaume-91279.html, y así lo hice saber. Veo que el nivel ha decaído mucho. Aquella daba risa, esta da pena. Es demasiado lasa/light/sosa, falta mordiente/punch. No hay que reprimirse

#14 xavier fabra, barcelones y español, 24/02/2015 - 09:01

hace unos años por una chirigota en cadiz defendiéndose de los insultos de duran y arturo mas , donde ambos decían vagos a los andaluces ,se rasgaron las vestiduras y fue aprovechado por el nacionalismo,
que podriamos decir ahora de esto ? me da verguenza la cataluña nacionalista

#14.1 Catilina, Gades, 24/02/2015 - 10:58

No compares!!, aquello fue un atropello y un insulto por el odio e intolerancia que profesamos los andaluces a los estelados que nos mantienen. Esto de Solsona es ingenio, libertad de expresión, ironía fina. Se nota que detrás hay un serio trabajo de los grandes próceres, TONI ALBÀ donde estabas??