Publicitat
Política · 14 de Juny de 2009. 13:56h.

Demanen presó pels joves d'ERC acusats d'amenaçar Rivera

La Fiscalia fa una petició de dos anys de presó i una multa de 2.160 euros

Demanen presó pels joves d'ERC acusats d'amenaçar Rivera

Paquet que van enviar els joves a Rivera

La Fiscalia demana dos anys de presó per als dos militants de les joventuts d'ERC (JERC) que el setembre del 2007 van amenaçar de mort el líder de C's, Albert Rivera, enviant-li a casa seva una foto seva pintada de vermell i amb un cartutx de bala al front. El cas arribarà a l'Audiència de Barcelona dimarts i Rivera està citat a declarar. En el seu escrit, el Ministeri Públic acusa Josep Maria E.V. i Jordi G.F. d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat en la seva modalitat d'intimidació greu a un membre de l'Assemblea Legislativa, i segons recull l'article 551 del Codi Penal, aquest delicte estableix penes d'entre 4 i 6 anys de presó. Tot i això, té en compte l'atenuant de reparació del dany i confessió, de manera que rebaixa la pena a dos anys de presó i a una multa de 2.160 euros.

El 19 de setembre del 2007, els dos acusats, que llavors tenien 18 anys, van deixar un paquet amb una foto al domicili de Rivera, a La Garriga (Barcelona), al costat d'una carta intimidatòria signada per l'organització 'Segadors Catalans'. El 21 de setembre els acusats van enviar un correu electrònic a C's en què es disculpaven i es retractaven de les seves amenaces. El jutge d'Instrucció va dictar poc després una ordre d'allunyament contra els dos joves. Jordi G.F. és veí del municipi i no pot acostar-se a menys de 1.000 metres de la casa de Rivera, mentre que l'altre acusat, Josep Maria E.V., veí de Cànoves Vallès (Barcelona), no pot entrar en aquest municipi.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Pedro, Olot, 15/06/2009 - 18:22

Molts pensem semblant al Rivera. Volem viure en pau a casa nostra, sense virus nacionalistes. Però el poder feixista català ens silencia. El carrer vol normalitat i oblidar aquests delirs. Clar q d això viuen molt be els corruptes ERC-PSC-CIU-IC. Fàstic!

#20 Quimet, Hostalric, 15/06/2009 - 17:59

Què fort el que llegeixo! Parlar malament d algú amb tant de sentit comú com en Rivera, amb la falta que fa gent així a Catalunya, malalta terminal per culpa dels del pensament únic. Aquesta xacra mai ens deixarà progressar. Als fets em remito!

#19 Rivera rata fot el camp!, Lleida, 15/06/2009 - 15:54

2 anys de presó?amenaçes de mort?Llavors m'imagino que és demanarà la pena de mort per tots els espanyols que ens amenaçen de treure els tancs en cas d\'independència,o la cadena perpètua per tots els militants del psoe per col.laboració amb el GAL

#18 Francesc, Barcelona, 15/06/2009 - 15:33

Jaumet, nacionalistes espanyols també. No te'ls deixis, si us plau.

#17 Fermin Frapat, Sallagossa, 15/06/2009 - 14:19

La imatge que il.lustra la noticia em provoca molt de fàstic.