Publicitat
Política · 14 de Gener de 2011. 14:47h.

Demanen un any i mig de presó per Anglada

La Fiscalia l'acusa de "incitar a l'odi racial" en uns pamflets

Demanen un any i mig de presó per Anglada

Anglada, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia demana any i mig de presó per al líder de Plataforma per Catalunya Josep Anglada i un altre regidor de la seva formació a Vic per "incitar a l'odi racial" en distribuir uns pamflets que anaven signats per un inexistent col·lectiu d'immigrants marroquins i que demanaven als veïns de Vic que votessin als partits democràtics de la població, assegurant que aquests donarien un tracte de favor als immigrants i els garantirien "papers per a tots".

En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic acusa Anglada i Joan Carles Fuentes, tots dos regidors a Vic, d'un delicte de provocació a la discriminació i l'odi i demana també la imposició d'una multa de 4.850 euros que haurà de pagar de forma solidària Plataforma per Catalunya.

El fullet incloïa comentaris com "el nostre carnet de conduir, encara que no és vàlid a Espanya, bé ens va servir per conduir camells pels bonics deserts sahrauís" o "som pobres i no podem pagar tants impostos com vosaltres, que sou infidels però afortunats per la gràcia d'Al·là".

Segons l'opinió del fiscal, el pamflet "anava destinat a suscitar entre la població sentiments d'hostilitat, animadversió, menyspreu i tracte injustificadament desigual contra el col.lectiu d'origen magribí" i específicament els musulmans.

Els pamflets van acabar als jutjats arran de la denúncia presentada per diverses associacions d'immigrants i antiracistes de Vic davant els Mossos d'Esquadra. En la seva declaració com a imputat davant el jutjat el passat mes de març, el líder de la formació ultradretana va afirmar que desconeixia el pamflet

El jutge que va instruir el cas va rebaixar els fets a una simple falta, però l'acusació particular exercida pels col.lectius denunciants van recórrer davant l'Audiència de Barcelona i va aconseguir que el tribunal ho elevés a un delicte d'incitació a l'odi racial.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Xavier Compte, Bcn, 17/01/2011 - 01:56

Jo també soc Anglada.

#19 ALTAVOZ, barna, 16/01/2011 - 19:00

Aquí un alegato en favor de Anglada con todo lo que está pasando. No es tan malo, es porque el sistema tiene miedo. Ahora más que nunca hay que mantenerse unidos.
http://altavoz-nosolonoticias.blogspot.com/2011/01/ladran-luego-cabalgamos.html

#18 David de Germà i Mercer, Mollet del Vallès, 15/01/2011 - 23:34

Tots som Josep Anglada

#17 Joan de Barna, BARCELONA, 15/01/2011 - 18:17

¿Y cuanto piden para los politicos y sus sueldos vitalicios (un escábndalo de primera magnitud). ?

#16 Angel K.L., MATARO, 15/01/2011 - 15:25

El camino de avance a los islamistas es allanado. Anglada es un problema y quieren anularlo. No podrán. Europa no es tonta.