Publicitat

El president de la secció filològica de l'IEC lamenta que "no em vaig explicar prou bé"

El president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joan Martí, ha manifestat al programa 'L'àrea d'en Xavi Collado' de Punto Radio que no es va saber expressar quan va fer referència als errors lingüístics dels professionals dels mitjans de comunicació. "Hi ha hagut molta polèmica, ho lamento i demano disculpes si aquestes paraules han provocat malestar", ha expressat, a més de lamentar que "no em vaig saber explicar prou bé".

Tot i això, Martí ha defensat que "un professional que té com a eina principal l'ús de la llengua l'ha de conèixer suficientment, però això s'hauria de pactar durant la contractació". "Un cop incorporada no ha d'haver-hi sancions punitives", ha remarcat, a més de considerar que "seria bo que tots ens preocupéssim perquè tots els professionals que treballen amb la llengua tinguessin un coneixement". "No estic en absolut d'acord amb accions punitives", ha sentenciat.

Martí i Giner, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Oleguer, Barcelons, 20/11/2008 - 17:47

Què passaria si els mitjans de comunicació espanyols fessinservir un castellà ple d'incorreccions, els farien fora immediatament, en canvi si estrepitja el català no és tant greu. O ets un professional o dedicat auna altra cosa.

#7 Manel, BCN, 20/11/2008 - 13:53

Quina colla de "palurdos" això dels catalans! Quin país de puta merda que tenim! Quina vergonya ser català!

#6 francesc, bcn, 20/11/2008 - 11:55

FELICITATS COLLADO!!! per fer rectificar publicament.

#5 Antonio, Lleida, 20/11/2008 - 11:39

Per què no dimiteix? És molt greu voler fer de comissari lingüístic i ficar-se on no li demanen. Estimats nacionalistes, us agradi o no, i sembla que no, això és una democràcia. Les seves disculpes no valen si no dimiteix.

#4 raul, bcn, 20/11/2008 - 11:18

Me gusta escuchar a Punto radio cuando esta Xavi Collado porque es un profesional serio y creible. Ojalá tuviera un mejor horario. Siempre la actualidad.