Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2018. 18:19h.

Demòcrates proposa la insubmissió

Toni Castellà assegura que “només serà possible fer efectiu el mandat de l'1-O per la via unilateral”

Demòcrates proposa la insubmissió

Antoni Castellà

Demòcrates planteja una “via unilateral d'insubmissió” per aconseguir implementar la república catalana. “En les condicions actuals, només serà possible fer efectiu el mandat de l'1 d’octubre per la via unilateral d'insubmissió col·lectiva i democràtica”, ha assegurat el president de la formació, Antoni Castellà.

El líder de Demòcrates considera que “la recuperació del Govern només té sentit si s'emmarca en un acord de totes les forces lleials a la República per com hem d'avançar per fer efectiva la República”. “Continuem tenint una situació històrica i excepcional deguda a la vigència del mandat de l'1 d’octubre i a la situació de repressió per part de l'Estat espanyol”, ha afirmat Castellà.

La formació assenyala que “el govern autonòmic només té sentit instrumental per generar les condicions i les eines necessàries per exercir el dret a l'autodeterminació”, i reclama constituir “el Consell de la República i l'Assemblea Constituent d'Electes com a motor per marcar l'estratègia col·lectiva del republicanisme”.

També plantegen iniciar un procés participatiu “d’una proposta de Constitució de la República de Catalunya” i referendar-la per “exercir el procés de trencament definitiu amb l'Estat per la via d'insubmissió col·lectiva, pacífica i democràtica”.

Finalment, proposen “intensificar l'estratègia d'internacionalització”, mantenir “la mobilització ciutadana” i celebrar “eleccions municipals en clau republicana” amb alcaldables “disposats a exercir el control del territori en termes del mandat de l'1O siguin elegits”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Mefisto, BARCELONA, 03/07/2018 - 22:53JO TAMBÉ. DES DE DEMÀ CREUARÈ TOTS ELS SEMÀFORS AMB VERMELL. FEM-HO TOTS!!!!

#15 Ernesto, Barcelona, 03/07/2018 - 11:03

A ver, Castellà, ¿no crees que ya vas teniendo una edad para ganarte la vida trabajando?

Ya sé que es duro dar el callo cuando has estado viviendo toda la vida de chiringuitos-garrapata de otros partidos, pero inténtalo, campeón, inténtalo.

#14 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 03/07/2018 - 09:23

Consell de la Republica?
Assemblea de càrrecs electes?
A Waterloo o a Hamburg?
Crec que Castellà hauria d'entendre el que es realitat i el que es ficcio. Ja es prou grandet.
Deu l'escò a ERC que literalment li va regalar, no fos que el dinamiter d'UDC restès sense premi, desprès de tant valenta actuacio.

#13 Escamarlà, Waterlooooo, 03/07/2018 - 08:59

Uns altre que beuen ratafia

#12 Venanci, Manresa, 03/07/2018 - 08:54

El tal Castellà, es la figura més representativa del "mercenari de la politica", va ser el Judas d'en Duran i Lleida, el que s'ha arrosegat sempre al cantó dels que manaven per conservar càrrecs de la manera que sigui i on sigui! aquest ara parla d'insubmisió? aquest a la mes minima marxaria cap a Suissa a fer companyia a les muses fugitives.