Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2017. 16:08h.

Demòcrates vincula Espanya amb Franco per "provocar" els indecisos

La campanya per la independència també identifica l'Estat espanyol amb els toros i Florentino Pérez

Demòcrates vincula Espanya amb Franco per "provocar" els indecisos

Franco, en un moment del vídeo de Demòcrates

Demòcrates ha llançat una campanya que vol "provocar" els ciutadans contraris o indecisos amb la independència de Catalunya perquè es convencin que la millor opció per a Catalunya és tenir un Estat i votin 'sí' en el referèndum de l'1 d'octubre.

Antoni Castellà i Núria de Gispert han explicat que volen sumar a la independència els qui pensen que té "avantatges" formar part d'Espanya o pensen en una 'tercera via' alternativa entre la secessió o l'autonomisme actual.

La campanya consta de 16 vídeos en els quals es plantegen "coses que deixaràs de fer" si votes 'sí' a la independència, i en aquests vídeos s'hi presenten un conjunt d'aspectes negatius per als catalans derivats de formar part d'Espanya, segons el parer de Demòcrates.

Així, s'assegura que si votes 'sí' deixaràs de fer coses com finançar la Fundació Francisco Franco; com "ser súbdit d'un rei"; veure matances de toros; pagar els impostos a Montoro; pagar 60.000 milions d'euros a la banca, i celebrar el 'Dia de la Raça' -en al·lusió al 12 d'octubre-.

També s'assegura que si votes 'sí' a la independència deixaràs de veure guanyar eleccions al PP i el PSOE; deixaràs d'"enriquir Florentino Pérez amb la factura del gas"; de patir els retards dels trens de Rodalies, o de finançar trens d'alta velocitat que no porten enlloc, segons Demòcrates.

Finalment, Castellà ha explicat que han buscat un "to provocatiu" perquè els vídeos es converteixin en virals, i el seu partit presenta aquesta iniciativa com la 'Campanya del no' perquè ha lamentat que els partits contraris a la independència han renunciat a oferir motius positius perquè els catalans no vulguin la independència.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#43 alondra8, PRAT, 10/08/2017 - 20:49

Ole que contenta estic, financiare l'ANC, Omnium Incultural, prensa adicta al Regim, fundacions de prehistoria quan no erem catalans, esbarts de ....ect, ect, "venga ya". Subvencions miles actuals imagineu el futur. Per mi fora totes les subvencions , teniu una cara de lluna plena

#42 George, Alt Camp, 09/08/2017 - 15:51

No t pases, chavalin : Franco ( y el fascismo con el , dsd aquí hasta Badajoz) fue un régimen asesino y hay q juzgar sus injusticias . Pero "civilización Catalana ", yo después d haber estudiado Historia y Antropología en la Univ, nunca he oído hablar d eso : civilización "europea", "occidental" etc, pero "catalana", nanay. STOP SUPREMACI

#41 Karhu, Bcn, 08/08/2017 - 22:33

L'independentisme no vincula. El gobierno de españa financia inpromociona fundacions franquistes i la seva memoria, son ells qui estan vinculats mentres neguen fets comprobables que no els agrada que se sapiguen. I si vols deixar de pagar a franco i la seva herencia, amb espanya no sembla plausible. Simple. No us agrada? Deixeu de pagar a franco

#39 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 08/08/2017 - 18:41

Franquisme/feixisme és espanyolisme. És catalanofòbia. És un genocidi contra la civilització catalana. A l'estat espanyol no s'ha jutjat mai cap franquista per crims polítics, ni culturals ni lingüístics. Franco no ha mort del tot...i alguns no el volen enterrar.

#38 guineu, barna, 08/08/2017 - 18:29

ja ho savem HITLER VOTARIA , SI .