Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2021. 15:33h.

Denuncia contra el Govern i la junta de l'ICF

Ciutadans porta els avals del Tribunal de Comptes a fiscalia

Denuncia contra el Govern i la junta de l'ICF

Ciutadans ha formalitzat avui una denúncia per malversació davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Govern i la junta de l'Institut Català de Finances (ICF). La denúncia arriba per la decisió d'avalar les fiances de 5,4 milions d'euros exigides pel Tribunal de Comptes als líders independentistes per la promoció exterior del procés.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha dit que l'entitat pública "ha menyspreat les seves funcions i, en comptes d'ajudar a empresaris i autònoms, ha dedicat part dels seus diners a garantir els diners que va ser sostret de les arques públiques".

Carrizosa ha recordat que Catalunya té un 23% de la seva població a la vora de la pobresa i "no hi ha diners per cobrir les seves necessitats, en canvi s'apliquen 10 milions a pagar les responsabilitats dels que es van emportar diners de tots".

"L'ICF té uns diners per qüestions molt determinades i, però, per votació dels membres de la junta directiva, van decidir utilitzar diners públics per avalar les responsabilitats dels malversadors de cabals públics", ha afegit Carrizosa.

"Més escàndol encara és quan per part del president de l'ICF s'ha valgut del seu vot de qualitat a l'entitat a cometre un altre delicte de malversació, aquest senyor, que es diu de cognom Castellanos, és un directiu de la direcció d'ERC encapçalada per Junqueras. El senyor Junqueras que és un dels afectats", ha conclòs el president del grup parlamentari de Ciutadans

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 24/07/2021 - 20:40

Como es habitual, la denuncia de Ciudadanos es de sentido común en una sociedad organizada racionalmente y honradamente ¡Adelante liberales progresistas!

#4 Marga, San Cucufate del Valles, 24/07/2021 - 09:58

Adonde van estos? Si todos sabemos que los jueces y fiscales son de Vox o del PPodrido, no les van a hacer ni caso.

#3 Pan con tomate y jamón ibérico, El separatismo nos roba., 23/07/2021 - 18:46

Ánimo Carri, bien hecho... hay que darles hasta en el cielo de la boca. Y a las próximas elecciones mas caña con Cañas...

#3.1 Antifa, L'h, 23/07/2021 - 20:14

De 36 a 6 y quereis mas caña?

#3.2 Protágoras, bcn.España, 23/07/2021 - 23:40

Antifa los 1.110.000 catalanes que votamos a C's seguimos aquí, con la misma ideología antisupremacistas que antes. Ni hemos desaparecido ni nos hemos vuelto nacionalistas. Dejamos de votar a C's por ser poco combativos no por lo contrario. Si se lo merecen de nuevo y hacen méritos les volveremos a votar.

#2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 23/07/2021 - 16:44

Bien, aún queda alguien en Ciutadans para poner la denuncia.

#1 Jos, VNG (Ghost Republic), 23/07/2021 - 15:49

Això és el que s'ha de fer. Menys xerrameca i més acció. A la que es passin un mil·límetre de la lleí, al jutjat.
És trist, però a Cat ja no ens queda un altre.