Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2020. 14:16h.

Denúncia pels talls de trànsit a la Meridiana

Presentat escrit a fiscalia per prevaricació contra Quim Torra, Ada Colau, Meritxell Budó, Miquel Buch, Albert Batlle, Eduard Sallent, Pedro Velázquez i un alt càrrec d'Interior

El director d'e-noticies, Xavier Rius, ha presentat una denúncia per prevaricació -entre altres delictes- davant la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segons ha informat en la roda de premsa de Govern.

Aquesta va adreçada conta el president de la Generalitat, Quim Torra; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la portaveu del Govern, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miquel Buch; el tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent; el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez; i el director general d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior, Jordi Jardí, que segons fonts dels manifestants consultades per aquest diari és el que ha autoritzat les protestes.

El periodista, durant la roda de premsa, ha explicat que "si vostès no fan res amb la Meridiana, ho faré jo". "Sembla mentida que ho hagi de fer un ciutadà normal i corrent, però jo crec que els veïns de la Meridiana, els conductors, els botiguers tenen dret a passar lliurement per la Meridiana sense ser bloquejats, insultats, espentejats, agredits, etc", ha defensat.

99921-budo.jpg

També ha subratllat que "els menys responsables són el cap dels Mossos d'Esquadra i el de la Guàrdia Urbana" i ha afegit que "crec que el senyor Sallent està fent una bona tasca". "És evident que els Mossos i la Guàrdia Urbana s'ho miren", ha sentenciat.

"Vostès han fet una cosa pitjor que no fer res. Vostès han polititzat els Mossos" ha retret a la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha remarcat que "jo vaig estar allà i els Mossos estaven a dos-cents metres d'una gent amb to agressiu i sense que intervinguessin". "Perdoni, em van dir que rebien ordres polítiques", ha denunciat.

Xavier Rius va estar dissabte passat a l'Avinguda Meridiana -on va ser insultat i agredit- sense que els Mossos -que estaven a dos-cents metres dels fets- fessin res.

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#60 Perico, Matadepera, 19/02/2020 - 11:48

Si los denunciados por usted tuvieran una sola porción infinitesimal de la dignidad y la valentía que usted tiene, amigo Rius, todo esto ya sería sólo un negro y vergonzante recuerdo. ¡Bravo, señor Rius!

#59 Fernando , Quart, 19/02/2020 - 09:33

Xavier Rius, demuestra ser Vd una persona íntegra y valiente ante este colectivo de políticos indepes! Bravo! Es impresentable y denunciable la actitud sectaria de la portavoz del givern.
Diganos si hay alguna concentración en contra de esta situación de indefensión de los ciudadanos de a pie ante la protección que reciben los car.
Gracias!

#58 FERRANOT, BARCELONA, 19/02/2020 - 09:32

Ja era hora que algú denunciés la vergonya de la politització de la policia catalana.

#57 "SOM MOLTS, ELS QUE ESTEM AMB TU", Barcelona, 19/02/2020 - 09:22

Sr Riu NO ESTAS SOLO EN LA MERIDIANA

Hay muchos muchos que ESTAMOS CONTIGO
Hastiados de la IMPUNIDAD
Hastiados de tanta mentira
Hastiados de fanatismos

GRACIAS

#56 Tabarnés puro, Barcino, 19/02/2020 - 08:03

Rius: cuando una administración neglige sus obligaciones puede ser denunciada ante el Defensor del Pueblo. Reclama directamente allí, porque aquí en la Sicilia del Oeste tenemos al Síndico de Granujas, que con ese nombre ya lo dice todo.

#56.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 19/02/2020 - 08:55

Y según como, mejor que vaya directamente al Ombudsman europeo, porque ya sabemos que la mafia amarilla tiene mando en plaza en el gobierno bolivariano.