Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2008. 15:26h.

Denuncien a l'eurocambra la normalització del gallec

'Galicia Bilingüe', contra "l'adoctrinament a l'ensenyament"

Denuncien a l'eurocambra la normalització del gallec

Gloria Lago, presidenta de 'Galicia Bilingüe'

L'associació Galicia Bilingüe ha denunciat al Parlament Europeu (PE) la "pèrdua de drets" que, segons el seu parer, sofreixen molts gallecs per la política lingüística del Govern que presideix Emilio Pérez Touriño. La presidenta de l'organització, Gloria Lago, i el seu vicepresident, José Manuel Pousada, s'han reunit a Estrasburg amb diversos eurodiputats del grup popular per tractar de la "imposició idiomàtica" del gallec que, segons el seu parer, du a terme l'Executiu de Galícia. "Des de l'arribada al Govern autonòmic de Galícia d'una coalició formada per nacionalistes i socialistes, els ciutadans ens estem veient sotmesos a un procés d'imposició lingüística que ens emboca gradualment a un monolingüisme en gallec a l'ensenyament i a l'Administració", ha dit Lago als parlamentaris, segons un comunicat.

S'afegeix que aquesta tendència "s'estén a altres àmbits, coartant les llibertats d'una part de la població i perjudicant la formació de molts escolars," i que "necessitem que tota Europa sàpiga el que hi ha succeint". També es demana ajuda per "denunciar aquesta injusta imposició".

Lago ha posat com a exemple de la política de la Xunta la senyalització en carreteres, carrers i ajuntaments o la "redacció d'informació d'interès com l'hospitalària únicament en gallec", fent referència al "procés de completa eradicació de l'espanyol dels centres educatius".

Galicia Bilingüe reclama que les subvencions oficials no estiguin "completament condicionades per l'ús de l'idioma, que cessi l'adoctrinament a l'ensenyament i que els pares o els alumnes, si tenen edat suficient, puguin elegir la llengua vehicular".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 juanito, Badalona, 20/11/2008 - 09:58

El que es curiòs és que els monolingües sempre parlen de bilingüisme, te nassos la cosa¡ Encara no he vist mai a l'impresentable i mal educat del Caja parlar en català. On és el bilingïsme?

#1 guineu, lleida, 19/11/2008 - 20:43

a ver cuandpo de sanima el sr Caja y denuncia la politica linguistica del gobierno de montilla asi de paso se enteran de buena tinta de lo que decia el economist