Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2020. 12:17h.

Denuncien la Generalitat per l’obligatorietat de dur mascareta

Un veí de Reus porta al TSJC la resolució del govern català

Denuncien la Generalitat per l’obligatorietat de dur mascareta

Un veí de Reus (Baix Camp) ha interposat una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució de la Generalitat del passat 9 de juliol que obliga els ciutadans a portar mascareta a l’espai públic en tot moment.

La demanda s’ha presentat a través del bufet Calduch Advocats i demana que es deixi sense efecte la disposició segona de la resolució, en la qual s’especifica que caldrà sancionar els que no compleixin la norma. A la demanda s’apunta que aquesta obligatorietat atempta “contra el dret de poder circular lliurement sense limitacions” i “contra el dret a predeterminar la pròpia imatge”. 

L’advocat del demandant, Albert Calduch, ha explicat a e-notícies que el veí de Reus que ha decidit impugnar la norma “viu en un pis molt petit i té un nen d’un any, amb el qual necessita sortir sovint per respirar aire pur”. La norma de la Generalitat i la possibilitat de sanció li produeixen una “angoixa” que l’ha portat a explorar la via judicial. 

Tot i això, Calduch vol deixar clar que el seu client “no està en contra que la gent dugui mascareta“, sinó que demana que “no se sancioni a les persones que no en porten en espais oberts, sempre que hi hagi prou distància de seguretat amb els altres ciutadans”.

Segons Calduch, la demanda té possibilitats de prosperar perquè veu una “inconcreció” en la resolució de la Generalitat que pot generar “confusió” entre els ciutadans. Per una banda, l’advocat remarca que la normativa no aclareix en quins llocs s’està exempt de portar la mascareta. «El Govern va fer una roda de premsa on ho va explicar, però a la resolució no surt a cap lloc”, remarca Calduch.

Per altra banda, quan parla de les sancions fa referència al “règim sancionador d’acord amb la legislació sectorial aplicable”, sense deixar clar quina és aquesta legislació sectorial. “La de sanitat? La de seguretat ciutadana”, es pregunta l’advocat. Tampoc es precisa en cap punt que la quantitat sigui de cent euros. “Totes aquestes coses es van explicar en una roda de premsa posterior, però des d’un punt de vista jurídic, això no és vinculant”, afegeix Calduch. Des del bufet creuen que la demanda podria tenir una resposta del TSJC en un mes.

 

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Ojotuerto, Calafell.tab, 15/07/2020 - 18:34

Qué han estado haciendo los de la maquinaria de extracción de rentas, llamada Generalitat, durante el confinamiento??. Entienden lo del teletrabajo??. Es que en los miles i miles de funcionaris, no pueden hacer una resolución en condiciones. Lo de aclarar normativa en rueda de prensa y que no esté escrita. Ya es el colmo.

#7 Montse Quatre, Barcelona, 15/07/2020 - 16:04

Molt ben fet! Ja es hora de parar a aquesta banda de delinquents que els cau la baba quan poden començar a dictar normes coartives, obligar, censurar i sancionar. Aquests miserables tenen l'afany de convertir aquest pais en una presó pitjor que corea del nord i sobretot a saquejar les arques publiques per les seves corrupteles. Un dur 155 convé

#6 Rafael, Barcelona, 15/07/2020 - 15:44

Certament és il·legal dictar codi de vestimenta amb o sense mascareta. En espais públics oberts amb distància de seguretat no hi ha motiu sanitari que ho avali. Per tant ha de ser voluntària. Crec que aquest senyor té tota la raó. Jo no la vull dur a l'aire lliure amb distància. Quin sentit té si en una terrassa no la duen mentre mengen?

#6.1 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 15/07/2020 - 16:25

I tant que és il.legal dictar codi de vestimenta! Què s´han pensat! Dempeus! Seguim! En pilotes!

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/07/2020 - 14:13

"David Belzunce @david_bel hace 6h

M'he menjat una roda de premsa on s'ha insistit desenes de vegades que "es suspenen les activitats culturals com els cines i teatres" a tres barris de L'Hospitalet on:

a) No hi ha cap cinema.
b) L'únic teatre ha tancat fins al setembre."

endavant les atxes !

Es tremendu

#4 Josep Pagès Canaleta CARDEDEU ESTA PROHIBIDO HABLAR CON PERSONAS QUE NO SE PONEN MASCARILLA , TE PUEDEN CONTAGIAS ES ASI DE FACIL DE ENTENDER , NO PONERSE LA MASCARILLA CON EL COVID--19 CONTAGIANDO Y MATANDO ES DE IDIOTAS Y SER BIEN TONTOS , 15/07/2020 - 13:45

YO Me ponia LA MASCARETA Cuando en Catalunya EL Govern Català decia no feia falta ponerse LA MASCARILLA .Entonces entendi que tenia que ponermela . Por lo visto no me equivoque .YO Me puse la mascarilla cuando costaba mucho encontrar una . Haora es facil encontrarlas ..MIENTRAS NO HAIGA VACUNA CONTRA EL COVID--19 MASCARILLA ES SALUT

#4.1 XMB, Barcelona, 16/07/2020 - 14:19

Todos los que la estáis esperando la vacuna, haríais bien en informaros qué contiene. Ya hay tratamientos y prevención, la vacuna debe ser para los que la quieran y debería ser obligatorio que antes de ponérsela tuviesen que leer qué contiene y cómo les afectará.