Política · 28 de Novembre de 2008. 18:23h.

Denuncien que Espanya és "un règim colonial"

Entitats sobiranistes proposen una nova Constitució catalana

Denuncien que Espanya és "un règim colonial"

Una imatge dels representants de les entitats convocants

Diversos respresentants de les entitats Catalonia Acord, Catalunya Acció, CIEMEN, Club FNEC, Comissió de la Dignitat, FOCDA (Fòrum català per l'autodeterminació), Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya, Fundació Manuel de Pedrolo, Fundació Randa i Germanies, La Xarxa d'entitats, Sobirania i Progrés, Sobirania i República, Som 10 Milions, Xarxa de blocs Sobiranistes-Bloc Gran del Sobiranisme, 3r. Congrés Catalanista, entre d'altres van presentar aquest dijous la Declaració per una nova Constitució Catalana, com a resposta a "l'evident esgotament de la via estatutària i autonomista i com a part necessària per la creació d'un Estat propi".

Josep Castany, de Catalunya Acció, ha explicat que aquesta declaració "ha estat elaborada pel conjunt d'entitats que ja el passat 11 de setembre, liderades per Sobirania i Progrés, van encapçalar la manifestació per la Diada sota el lema "Som una nació. Volem Estat propi". En coherència amb aquest lema, un Estat necessita una constitució, per això aquestes entitats fem un pas més i en la declaració recordem que Catalunya fa segles que ha tingut constitucions, la darrera la Constitució de 1928 de L'Havana (Cuba) que enguany es commemora el 80è aniversari i finalment reivindiquem la necessitat de renovar el compromís amb l'esperit i els objectius que van motivar aquella constitució."

Roser Gaitano, de Sobirania i Progrés, ha informat que la lectura de la Declaració tindrà lloc el divendres 5 de desembre, a les 19 hores, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Les entitats i personalitats que vulguin donar-hi suport però no puguin ser presents a la concentració, poden fer-ho donant lectura de la Declaració en les activitats o els actes que tinguin programats pels volts del 6 de desembre.

Xavier Mir, de la Xarxa de blocs Sobiranistes-Bloc Gran del Sobiranisme ha fet la lectura de la Declaració. Finalment Aureli Argemí, del CIEMEN, ha donat lectura a les entitats inicials que impulsen aquesta declaració i ha fet una crida a tota la societat civil, entitats i personalitats a ahderir-se a la Declaració per una nova Constitució Catalana i assistir a la concentració del dia 5. Les adhesions, ha recordat Argemí, es poden fer mitjançant correu electrònic a l'adreça coordinacio@sobiraniaiprogres.cat.

Veure declaració

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#44 Agustí, Lleida, 30/11/2008 - 12:24

Crec que anem pel bon camí si cada dia ens estem menys de dir les coses pel seu nom. Enhorabona i molts ànims!

#43 pep, manresa, 30/11/2008 - 11:26

(cont).. SixTartaja, el Franco va fer el què va poguer per aprofitar-se de Catalunya com ho han seguit fent els governs "democràtics", si no fos així ja fa molts anys que seríem independents

#42 pep, manresa, 30/11/2008 - 11:21

SixTartaja, 19.200 milions anuals d'expoli fiscal són una colonització econòmica en tota regla, per no parlar de la cultural, històrica i social. Totes aquestes xorrades que expliques cauen pel seu propi pes, si tan lladres som perquè no us en despreneu

#41 SixTarta, Tarrasa, 29/11/2008 - 21:31

¡Manda huevos! Todo el ahorro de las Cajas del resto de España, invertido en Cataluña y en el País Vasco durante el franquismo para favorecer su economía y levantar su industria, y ahora se sienten colonizados.

Si colonizados por "la pela".

#40 Martí, Vic (Osona), 29/11/2008 - 21:15

Gràcies pels teus diners miscosotas. Estàs subencionan a l'independentisme. Té més morbo.Et recordarem. Però tindràs de treballar i no viure d les subencions Ho pots demostrar?