Publicitat
Política · 21 de Juny de 2022. 21:28h.

Derrota del procés al Consell d'Europa

PSOE i PP acaban con el informe de Cilevics sobre la falta de llibertat d'expressió a Espanya

Derrota del procés al Consell d'Europa

Parlamentaris del PSOE i PP han unit aquest dimarts les seves forces per oposar-se a l'informe de seguiment i a la declaració del diputat Boriss Cilevics sobre el procés i tancar el cas per la presumpta falta de llibertat d'expressió a Espanya, obert a raiz dels judicis contra els responsables polítics del referèndum del 1-O.

L'ordre del dia de la Comissió d'Assumptes Jurídics i DDHH tenia prevista dues votacions relatives a l'informe "Hauria de jutjar-se als polítics per declaracions realitzades en l'exercici del seu mandat?", sobre la llibertat d'expressió a Turquia i Espanya.

El portaveu del PP, Pablo Hispán, ha demanat l'eliminació del paràgraf de la declaració que feia esment a Espanya. Un ajustat resultat (13-12) ha donat suport a la seva postura. La petició de repetir la votació no ha tirat endavant. L'informe de seguiment ha tingut la mateixa sort. 17 vots en contra i 12 a favor.

Les recomanacions de l'informe de seguiment incloïen set recomanacions a Espanya, entre elles iniciar un diàleg obert, reformar els delictes de rebel·lió i sedició, així com abandonar els processos d'extradició oberts i els judicis pendents.

Hispán ha celebrat en Twitter que "avui el Consell d'Europa ha recolzat a Espanya i al nostre Estat de Dret". "Cilevics s'ha vist obligat a eliminar del seu informe el paràgraf referit a Espanya en la comissió d'assumptes jurídics, i ha retirat totes les seves conclusions", ha afegit.

El popular a més ha declarat a Efe a la sortida de la Comissió la seva alegria per la fi d'un informe "els suports del qual han estat Òmnium Cultural i el defensor del poble català, Rafael Ribó". Els representants socialistes Marc Lamuà i Sergio Gutiérrez han coincidit en la importància del treball complementari per al resultat final.

Gutiérrez ha recordat que hi ha 11.388 polítics electes a Catalunya, "molts d'ells independentistes, i només set han estat condemnats, no per llibertat d'expressió, sinó per sedició i per l'organització d'un referèndum il·legal". 

Lamuà, per part seva, ha recordat que en España Esquerra fa costat al Govern espanyol i que hi ha una taula de diàleg entre els dos Executius. En aquest sentit, ha afegit que "hi ha convivència i diàleg, i pactes en molts consells comarcals".

La senadora d'ERC Laura Castel, per part seva, ha lamentat la imatge donada pels parlamentaris espanyols en demanar “que s'elimini la referència al seu país” del document. "Un posicionament d'aquest estil per part d'un relator del Consell d'Europa hauria de ser un gran advertiment per a l'Estat", ha defensat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#16 bejota, bcn, 22/06/2022 - 17:29

LA FALTA DE LIBERTAD ,ORIOL, SE DA EN CATALUÑA .DE TODAS FORMAS ES EL PRECIOQUE HAY QUE PAGAR PARA QUE CATA. SEA MENOS INFLUYENTE EN EL RESTO DEL ESTADO.

#15 Marc de Vich, Vich, 22/06/2022 - 13:20

Lo que tiene que mirar Europa, todos sus organismos y entes, es a que se dedica el dinero que llega a Cataluña, ya sea del reparto de hacienda, ya sea subvenciones, donaciones, y sobre todo ayudas que llegan de Europa, se llevarían una gran sorpresa, quien parte y reparte se queda la mejor parte

#14 joe, tarragona, 22/06/2022 - 12:58

Que buena foto habeis escogido,jajaja,parecen dos que se han pasado con la droga,jajaja.

#13 Ateo, Tarragona (Tabarnia), 22/06/2022 - 12:52

Europa debería aconsejar a los independentistas catalanes que dejen ya de hacer el ridículo.

#12 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 22/06/2022 - 11:20

"siete recomendaciones a España, entre ellas iniciar un diálogo abierto, reformar los delitos de rebelión y sedición, así como abandonar los procesos de extradición abiertos"

consejos doy que para mí no tengo