Publicitat
Política · 24 de Març de 2017. 18:52h.

Desapareix un partit amb més de 80 anys d'història

Unió encara té més de 4.000 militants

Desapareix un partit amb més de 80 anys d'història

Dirigents d’Unió celebrant el 84è aniversari (foto: Unió)

El comitè de govern d’Unió ha decidit dissoldre el partit aquest divendres després d’acatar l’auto d’inici de liquidació dictat pel Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona. Amb aquest acatament, la direcció de la formació dóna per finalitzat el seu mandat i el fa extensiu a la resta d’òrgans territorials i sectorials. D’aquesta manera, el partit arriba a la seva fi després de 86 anys d’història. La formació encara tenia més de 4.000 militants, segons ha informat en un comunicat.

El fins ara secretari general, Ramon Espadaler, ha explicat durant la darrera reunió de la direcció que s’ha rescindit “la totalitat dels contractes laborals” i que s’ha materialitzat la desvinculació de la Fundació Coll Alentorn (INEHCA) del partit. Espadaler ha enviat una carta als militants anunciant la decisió i assegurant que “hem arribat a la fallida econòmica a la qual ens ha abocat inexorablement la pèrdua de presència parlamentària, agreujada per l’escissió que vam patir a mitjans de 2015 i per la minva de càrrecs públics”.

“Donem la feina per conclosa”, ha etzibat. El fins ara dirigent d’Unió també ha aprofitat la missiva per “demanar perdó a tots els que considereu que la gestió d’aquest procés no s’ha fet amb la celeritat, la perícia o el tacte exigibles”. “N’assumeixo la principal responsabilitat”, ha reblat.

Ramon Espadaler ha encoratjat als militants d’Unió “a continuar defensant els ideals que en el seu dia van portar a militar-hi”. “Cada dia que passa es fa més palesa la necessitat de formular una proposta política que, abraçant valors universals, s’homologui al que és avui la democràcia cristiana del nostre entorn europeu”, ha assegurat. I ha conclòs dient que aquesta proposta s’ha d’implicar “en la construcció d’un nou marc de relacions amb Espanya, des del catalanisme i des de la més estricta obediència catalana”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 A vosaltres no ho sé, Barna-Sants, 25/03/2017 - 20:37

A mi la paraula "cristià" en política em dóna molta grima.

#14 ohh, quina penaa, CAT, 25/03/2017 - 19:47

Molts d'aquests acabaran fent d'escolanets regionalistes de l'Enric Millo. Els altres, ja els enxufaran els seus amics de Foment.

#13 Carlos Gomez, el mon ens mira de reull, 25/03/2017 - 19:29

"Desaparece un partido con más de 80 años de historia"

30 anys mantenit viu una ereccio hologramica en un mon on res era el que semblava.....

Era inevitable.

#12 joan, manresa, 25/03/2017 - 13:05

El Casal,tencant ya la paradeta.---El comentari del #8

Joel,u dexa ya quasi tot dit.I posarem un afagitó.L'afan personalista del Sr.Duran,pensant que tenía més poder per els resultats que obtenía, va menysprear a CDC (que era qui li donava vots) i es va creure salvador de CAT,en una vía dintegracio

#10 López, ., 25/03/2017 - 12:02

Quina pinta de pijo que fot aquest de la dreta.