Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2009. 09:50h.

Desbandada d'intel·lectuals a Esquerra?

López Bofill lamenta l'allunyament de: Salvador Cardús, Joan Ramon Resina o Víctor Alexandre

Desbandada d'intel·lectuals a Esquerra?

Salvador Cardús, en una imatge d'arxiu

Hèctor López Bofill, Doctor en Dret i professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, ha afirmat, en una carta dirigida a Joan Ridao, que "t’he expressat diversos cops en privat les meves discrepàncies amb la deriva ideològica i estratègica que traspuen les teves declaracions en els mitjans de comunicació, una línia de pensament que, per bé que s’ha consolidat amb l’acord de finançament, fa temps que porta ensenyorint-se de l’acció política d’ERC".

En el text exposa que "el que està fent ERC és just el contrari del que s’espera d’un partit que hagi de liderar un gest d’emancipació nacional. Això és, en comptes de cohesionar les bases, de tenir-les mobilitzades i enfervorides, se’n provoca la desmotivació i la desbandada. Torpedinar la teva gent. Això per a què? Per provar de fer forat en sectors que mai no et recolzaran".

En aquest sentit, ha dit que "l’afany d’estendre’s en cercles econòmics, intel·lectuals o socials de precària o nul·la sensibilitat sobiranista ha estat pagat amb el pitjor cost possible: la pèrdua de suport dels teus aliats naturals. L’exemple dels intel·lectuals és flagrant. Estimat Joan Ridao, que en Josep Ramoneda o en López Burniol estiguin lleugerament desenganyats d’Espanya no equival a comptar-los com a actius propers a ERC. Et penses que simpatitzaran amb ERC? Que la votaran? I per contra: on són els intel·lectuals que recolzaven el partit al 2003?. Per posar tres noms de trajectòries molt diferents: Salvador Cardús, Joan Ramon Resina o Víctor Alexandre".

En una carta publicada a l'Avui, considera que l'acord de finançament era "el moment que es podia desbocar la ruptura i que ERC podia ajudar a precipitar-la, el partit s’arrenglera amb el mateix ordre que ens ha portat a la decadència".

Però que "dient que sí al finançament es diu que sí a un Estatut retallat per al qual ERC havia demanat el vot en contra, es diu que sí a l’espoli fiscal, a la LOFCA, a l’autonomisme i a la Constitució de 1978. Repeteixo, en un context de descrèdit global del sistema, en una crisi econòmica galopant que Catalunya pateix més a causa de la dominació política, amb l’ascens de noves generacions de catalans desacomplexats que no entenen les raons d’aquest servilisme i amb unes elits econòmiques desesperades que es limiten a seguir al compàs del que han fet tota la vida en un immobilisme diabòlic. La solució d’ERC davant d’aquest panorama: fer de CiU però en temps colèrics".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Otro intelectual, GRN, 04/08/2009 - 14:32

Victor Alexandre intelectual? Jua, jua,jua...
Qué será lo siguiente, Sergi Fidalgo macizo del año?

#35 Ramon.cat, Barcelona, 04/08/2009 - 10:46

Està demostrat que el menyspreu als altres, amaga un gran complex d\'inferioritat, i més si es tracta de diferencies polítiques, religioses i culturals. Visca Catalunya Lliure i a Espanya que li vagi bé pel seu compte i sigui feliç, serem bons veïns.

#34 joan, barcelona, 04/08/2009 - 10:14

be, es un fet que tothom sap i veu,pero que es posi en evidencia per gent del nivell d´en lopez bofill, ajuda a que gent amb un nivell politic normal (com el meu)vegem mes qui es erc.(no com aquets que signaLo Pez,que es politicament de encefalograma pla)

#33 Lo Pez, Barcelona, 04/08/2009 - 08:04

Quina mandra llegir cada dia els esforços de CIU, Carretero i Bofill per acabar amb ERC. A més, els dos darrers pactarien amb CIU i CIU pactarà amb el PP... Ja s'ho trobaran.

#32 Alicantino, Alicante ESPAÑA, 04/08/2009 - 00:39

Sólo una cuestión: ¿los titulares estos los ponéis de \"coña\", no? - Es que en caso contrario estoy \"acojonao\" con el nivel que veo...