Publicitat
Política · 26 de Desembre de 2021. 12:18h.

Desconcert al PSC per l'acord amb ERC sobre la Corpo

Alícia Romero: "Estic satisfeta de com ha anat"

Desconcert al PSC per l'acord amb ERC sobre la Corpo

L'acord entre ERC, Junts i el PSC per a renovar els membres del consell de la Corporació ha permès que els socialistes aconsegueixen colar tres membres a la CCMA. Un acord criticat per altres formacions, però que els socialistes no han dubtat en defensar.

"Els acords d'aquest tipus sempre són difícils, però estic satisfeta de com ha anat. Crec que hem fet dues coses ben fetes, hem tingut molt clar l'objectiu, que s'havia de renovar i crec que ho hem fet amb molta discreció", ha manifestat la portaveu del PSC, Alícia Romero. "Les institucions han d'estar ben representades amb els seus càrrecs vigents, això no passava i està clar que era una anomalia democràtica", ha afegit.

Per contra, partits com la CUP o Ciutadans han carregat contra el PSC després de l'acord. La diputada anticapitalista Eulàlia Reguant ha dit que "entre bastidors la sociovergència republicana a Catalunya segueix consolidant-se de forma imparable" pel "repartiment de la ràdio i la televisió públiques i la renovació de la Sindicatura de Comptes".

El portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, per la seva banda, ha dit que és "una llàstima, una pena i crec que és lamentable que el PSC s'hagi avingut a un acord que fa, entre altres coses, posar al capdavant del CAC al biògraf del senyor Puigdemont".

L'acord ha provocat desconcert dins de la formació socialista. Bona part de la militància, dels simpatitzants i votants del PSC no entenen per què el partit ha pactat amb ERC i JxCat la renovació dels òrgans de direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) cedint la presidència i la majoria de govern d'aquestes institucions als seus adversaris polítics, segons informa El Triangle.

El mitjà apunta que les bases socialistes no entenen que s'hagi de concedir la presidència de la CCMA a una consellera proposada per ERC i la del CAC a un presentat per JxCat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 TORNA, la titella util, Barcelona, 27/12/2021 - 09:05

Com sempre FENT DE LES SEVES

Per lo menys podrian disimular una mica

VERGONYA ALIENA
FAN PENA

#7 electra, Barcelona, 27/12/2021 - 08:40

Sou un digital quasi d'ultra dreta.........Que li ha passat sr. Rius?

#6 Nyerro, L'Escala, 26/12/2021 - 20:54

Vergonya em fa haver.los votat. Mai més....

#5 Marc de Vich, Vich, 26/12/2021 - 20:25

Ellos tienes sus caladeros en el área metropolitana, y en algunas grandes ciudades, gente colocada de toda la vida desde la transición, que les ha ido muy bien, esos, son los de sus fiestas y la base de sus votantes, el resto son oyentes, que no se han enterado de que va el PSC, que regaló 15 escaños del parlamento por Barcelona, a L, T y G

#4 Charly, Barcelona, 26/12/2021 - 15:48

Alicia, en el país de las maraviñlas. Todos cobrando, claro está.