Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2019. 14:21h.

Desconfiança a Brussel·les

La crida a la no-violència de l'independentisme contrasta amb els crits a favor dels CDR detinguts acusats de terrorisme

Desconfiança a Brussel·les

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, han fet crides a la no-violència després que la setmana passada la bancada independentista al Parlament s'aixequés i aplaudís amb crits de "llibertat" en saber-se que el jutge de l'Audiència Nacional decretava presó sense fiança per als set CDR detinguts aquest dilluns, acusats de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls.

Puigdemont ha rebutjat el terrorisme després dels crits de "llibertat" al Parlament. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que "un dels mantres que té l'independentisme des de fa molt de temps, per cert, des d'abans dels GAL fins i tot, és condemnar tota classe de violència, la que sigui".

L'expresident ha defensat que "és una fantasia pensar que hi ha una drecera que no passi pel civisme i la mobilització pacífica". "Només hi ha una via: la via del civisme, la via de la resistència no violenta, la via democràtica", ha insistit.

Paluzie, per la seva banda, ha defensat en declaracions a TV3 que cal mobilitzar-se "des del principi de la no-violència que ens ha fet guanyadors" malgrat que, segons ella, que l'Estat "buscar generar ràbia" amb les detencions d'independentistes.

"Porten més de dos anys buscant provocar i buscant la violència", ha assegurat. "El principi de la no-violència no es redueix a la frase 'ni un paper a terra'. És una cosa molt més àmplia, moviments que han aconseguit guanyar drets i lluites, en alguns casos lluites per la independència com la de l'Índia", ha insistit.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Chris, Lleida, 02/10/2019 - 23:19

"des del principi de la no-violència que ens ha fet guanyadors", guanyadors de què, Palurdie?

#4 Tirant, Bcn, 01/10/2019 - 18:10

No es pot bufar i xuclar al mateix temps ... I aquests polítics s'han retratat aplaudint gent que ha confessat que preparaven bombes i fins i tot les havien provades. Estan fanatitzats, com la majoria dels seus seguidors.

#3 AnnaMollet, Mollet, 01/10/2019 - 18:04

Claro, claro; Goma2 no es violencia, Golpe de Estado contra la democracia no es violencia, marcar las casas de los jueces no es violencia, apalizar a no separatistas no es violencia...

Los de Bruselas se tragaron las mentiras de la violencia del 1-O, pero en estos dos años han visto la verdadera condición violenta del Separatismo Catalán.

#2 Veciana, Barcelona, 01/10/2019 - 15:48

¿Pero todavía hay quien se crea esa idiotez de que un santón semidesnudo venció al Imperio Británico,a quien ni Hitler pudo someter?