Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2009. 22:02h.

Desgavell al cadastre de Cunit

L'adjudicació dels treballs de revisió ha estat anul·lada per un jutjat

Desgavell al cadastre de Cunit

L'alcaldessa, Judith Alberich (PSC), amb el president Montilla i el delegat del Govern, Xavier Sabaté

La revisió cadastral iniciada el 2007 a Cunit (Baix Penedès) ha entrat en un carreró sense sortida, per l'anul·lació de la concessió per a fer aquesta revisió que l'Ajuntament, actualment governat pel PSC i el PP, va realitzar a l'empresa Auxiliar de Recaptació, SL.

L'adjudicació dels treballs de revisió del cens a aquesta empresa va tenir un cost de gairebé un milió d'euros, i va ser realitzada sense la necessària convocatòria d'un concurs públic. La Federació d'Associacions de Veïns de Cunit va portar la documentació a la fiscalia.

Aquesta federació va presentar 2.500 legacions, i va afirmar que la revisió va ser "il·legal". Segons portaveus dels veïns, els treballs haguessin costat menys de 200.000 euros si s'haguessin encarregat a la gerència del cadastre. Finalment, un jutjat de Tarragona ha declarat nul·la l'adjudicació dels treballs de la revisió.

La revisió del cadastre ha suposat un increment del 45% en l'impost sobre béns immobles (IBI), que arribarà fins el 72% en el trienni 2012-2015. Els veïns consideren que les taxacions que s'han fet són excessives, ia més demanen que es torni a l'Ajuntament l'import de l'adjudicació dels treballs.

De la seva banda, l'Ajuntament ha indicat en un comunicat que ja va reconèixer l ' "error administratiu" de l'adjudicació, que va acceptar la petició de la demanda que demanava la nul·litat i que el ple municipal va anul·lar el contracte.

També ha assenyalat que "està col·laborant amb total predisposició, aportant la documentació necessària" en aquest procediment i en les gestions que realitza la Sindicatura de Comptes.

L'alcaldessa, Judith Alberich, del PSC, ha fet declaracions sobre el conflicte a diversos mitjans, en les quals també ha acceptat que la revisió del cadastre "es va fer malament".

També s'ha referit a les dificultats per anul·lar els treballs realitzats fins ara, afirmant que "fins d'aquí a cinc anys, legalment, no podem tornar enrere, i si es demostra que les finques estan mal valorades i encara sóc alcaldessa, ho revisarem".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Maria A ntonia, cunit, 30/03/2015 - 02:12

lo fuerte lo mio me compre mi casa por 14 millones de pesetas y ahora tiene un valor catastral de 500,000 euros . y encima no la puedo vender para quitarme semegante ruina , mas ipoteca mas 4 cartas de mas de 800 euros de ibi al año , y ganado mil euros al mes no quiero ver en la vida un socialista

#7 gomez5662, bcn, 05/05/2013 - 23:48

Si la sentencia sobre los trabajos de la revision catastral son nulos y sigen cobrandonos un ibi abusibo y no nos hacen caso dolo nos queda la insumision fiscal ya para cunit

#6 luigi11 , Cornella, 07/05/2011 - 10:03

Tengo una parcela sin edificar en Cunit con un valor catastral de más del doble que mi piso de zona metropolitana de Barcelona (más de 100m terraza), junto al metro, tren, tranvía y autobús. En Cunit en lugar de ir al Notario habría que inscribir las escrituras en el Libro Guiness...

#6.1 luigi11, Cornella, 07/05/2011 - 10:24

Por cierto, lo compré por menos de la mitad del valor catastral

#5 Pepito flores, barcelona, 31/07/2010 - 17:35

Es de risa

#4 TERESA BM, hospitalet de llobregat, 16/11/2009 - 18:49

Estos mal llamados politicos, en vez de velar por los intereses de los ciudadanos velan por los suyos, sangrando a impuestos. Quieren que paguemos la falta del dinero a base de subir los impuestos a su antojo. NO TIENEN VERGUENZA NI LA CONOCES.