Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2018. 22:05h.

Desgreuge del Govern espanyol amb els advocats

Després de l’incident amb Roger Torrent

Desgreuge del Govern espanyol amb els advocats

Rafael Catalá i Enric Millo amb Josep Oriol Rusca

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha condecorat dos exdegans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Josep Oriol Rusca (2013-2017) i Luis del Castillo (2002-2003) amb l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort. El titular de Justícia, tot i que no s’ha referit explícitament a la situació catalana, ha assegurat que “no hi ha millor prevenció que el respecte a l’Estat de Dret”.

“Quan s’incompleix la llei, els responsables han d’assumir les seves conseqüències”, ha advertit Català, alhora que ha demanat “seguir el camí de la Constitució i el respecte a la llei”. El ministre ha fet una crida a mantenir “la convivència i la concòrdia que fa 40 anys que dóna estabilitat a Catalunya i Espanya”.

Catalá ha atorgat aquestes distincions a dos membres del Col·legi d’Advocats de Barcelona després de l’incident que es va viure amb Roger Torrent a finals del passat febrer. El president del Parlament va participar en un acte de l’ICAB on va denunciar “l’existència de presos polítics acusats de rebel·lió i sedició per delictes inexistents”.

La presidenta de l’ICAB, Maria Eugènia Gay, va retreure-li aquestes declaracions: “si us plau, president, no era la idea, l'ha feta bona”. A més, van abandonar la sala el president del TSJC, Jesús María Barrientos; el fiscal en cap de Catalunya, Franciso Banyeras; la fiscal de Barcelona, Concha Talón; entre d’altres.

Rafael Catalá i Enric Millo amb Luis del Castillo

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 13/04/2018 - 22:58

Desgreuge als advocats de Barcelona.....
Molts d'ells no van considerar que l'intervenció del President del Parlament de Catalunya fos inadequada fent referéncia a la situació política a Catalunya. La cúpula judicial a Catalunya es va considerar ofesa i va marxar.
La degana del Col.legi d'Advocats no va ser correcte amb Roger Torrent.

#1.1 Sharp, Tarragona, 14/04/2018 - 13:02

¿Incorrecta?. Cuando un boxazas uyiliza su puesto para hablar mal de los oyentes, es normal que éstos de "cabreen".tO