Publicitat
Política · 8 de Març de 2018. 17:41h.

"Desmilitarització de Catalunya"

L'acord de govern proposa "impedir les desfilades militars", "evitar la presència de l'Exèrcit en centres educatius" i "prohibir maniobres militars"

"Desmilitarització de Catalunya"

María Dolores de Cospedal, passa revista a les tropes

JxCat i ERC aposten per prohibir "els actes d'exaltació militar", "impedir les desfilades militars" i "evitar la presència de l'Exèrcit" a escoles i espais educatius de Catalunya. Les dues formacions han acordat un extens document de 46 pàgines amb tota classe de mesures per comptar amb el sí de la CUP a la investidura amb aquest nou pla de Govern. 

La proposta, que haurà de ser acceptada per les bases de la formació anticapitalista, preveu "prohibir, com a exercici de coherència amb els valors de la pau, els actes d'exaltació militar i de legitimació de la violència i de les armes, i impedir les desfilades militars i altres actes d'aquest tipus en espais civils de Catalunya". Ambdues formacions també preveuen "evitar la presència de l'Exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació i evitar també que sigui present a espais educatius i promocionals".

El text també incorpora "prohibir les maniobres militars en espais no estrictament militars" i "implementar en els 6 mesos següents a la formació de Govern el contingut de la Moció sobre la desmilitarització de Catalunya aprovada pel Parlament el 14 de juliol de 2014".

El document de l'acord al qual han arribat els dos partits ha estat enviat a la CUP i esperen tenir una resposta abans del dilluns, la data fixada pel president del Parlament Roger Torrent per fer el ple d'investidura de Jordi Sánchez.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Gonzalo, Bilbao, 09/03/2018 - 17:49

Lo que tienen que hacer es disolver los mossos y poner a patrullar a la guardia civil. Haber si asi se les quitan las ganas de seguir diciendo tonterias.

#21 Jordi Llofriu, Llofriu, 09/03/2018 - 09:52

Inclosos els "fantoches" de la Coronela?

#20 Pep, Sevilla, 09/03/2018 - 09:48

Ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja, los momentos que dan estos son impagables, ahora la CUP se lo traga y otra vez la misma matraca .

#19 sid, bcn, 09/03/2018 - 09:22

i si uns dia els necessitem? no cal que sigui una invasió, potser per una catástrofe natural, si els sistemes de intervenció per incendis o inundacions de la generalitat són insuficients refusarem la seva ajuda?

#18 Toni, Tabàrnia, 09/03/2018 - 09:10

Hago hincapié en un detalle que muchos han pasado por alto. La tarde del 27 de octubre cuando su President estaba proclamando la República Catalana, los independentistas se quedaron en sus casas viendo la tele.....con esta dato está todo dicho