Publicitat

El Govern aprova "desgovernamentalitzar" la Corpo malgrat que el president és de CDC

Despolititzar TV3

El president de la CCMA, Brauli Duart, en una imatge d'arxiu

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Projecte de llei per a la transparència i sostenibilitat del sector de la comunicació amb l’objectiu de desgovernamentalitzar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Dos organismes que estan presidits per dos alts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), com Brauli Duart i Roger Loppacher.

Duart és un home de màxima confiança del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs. El president de la CCMA ha estat responsable de l’Àrea de Seguretat, Secretaria de Seguretat i Justícia de CDC i exsecretari general de Seguretat Pública de la Generalitat, amb el Govern de Jordi Pujol (2001 – 2003).

El president actual del CAC també ha ocupat càrrecs en governs de CiU, concretament va ser secretari general de la conselleria d'Interior i director de Mitjans de Comunicació de la Generalitat. Loppacher, que és advocat de professió, anteriorment ha estat vicepresident de la CCMA entre 2008 i 2012, a proposta de CiU.

Una de les mesures contemplades en aquest projecte suposaria canvis en el règim retributiu dels membres de la CCMA i del CAC, de manera que s’obre la porta a que només cobrin els consellers d’aquests ens que tinguin una dedicació completa.

El règim d’exclusivitat i incompatibilitat afectarà els presidents d’aquests dos organismes. Segons aquest projecte aprovat per l’executiu català, serà el Consell de Govern de la CCMA i del CAC els que determinin el règim dels seus consellers en funció de les necessitats que considerin aquests òrgans.

El portaveu del Govern ha afirmat que amb aquest projecte de llei “es reforça la plena autonomia de la CCMA respecte del poder executiu, per garantir la seva independència, neutralitat i objectivitat”, ha destacat. El conseller Homs ha afirmat que es vol impulsar un “procés de desgovernamentalització” que ha de fer possible que els mitjans de comunicació de la Corporació “mantinguin el seu perfil de garants del pluralisme polític i social”.

El text aprovat també parla d’impulsar la transparència en la contractació de productes externs per part de la Corporació, en particular en el que fa referència a la compra, el desenvolupament, la producció o la coproducció de programes audiovisuals, per “facilitar la competitivitat i la posada en valor del sector audiovisual en el seu conjunt”. Segons el Projecte de llei tots els contractes seran públics i es “prohibeix la clàusula de confidencialitat i reserva en la compra de productes i serveis de la Corporació”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 au va...!, barcelona, 12/02/2014 - 08:32

no ens facis riure, Quico! què faries sense un home de palla a la ccma?

#9 Pere, Comarca Garraf, 12/02/2014 - 01:47

Però si la vida en si mateixa es una política.
El anar per la vida ja es una política.

Com es pot despolititzar?

Però si els mitjans de comunicació o mentalització estan en mans dels poders fàctics, es a dir dels directors dels politics de torn.

Expliqueu-me !!!

#8 Calimero, Barcelona, 11/02/2014 - 23:47

Uff ¿Y habrá suficiente lejía?

#7 spanihs, Madrid, 11/02/2014 - 23:19

tancament i que facin un parc urba

#6 pers, tortosa, 11/02/2014 - 23:14

No se trata de despolitizar,sinó lo contrario.Se trata de politizar en favor de los ciudadanos y esto solo puede hacerse,abriendo las listas electorales y creando distritos para cada
diputado