Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2014. 17:04h.

"Després de Mas; Rull, Turull i qui sigui"

Jacint Borràs, històric de Convergència: "El país necessita un partit com CDC"

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va fundar el 15 de novembre de 1974 a Montserrat, ara fa 40 anys. Un dels seus membres fundadors és Jacint Borràs (Barcelona, 1933), pare de l’actual diputada de CiU al Parlament, Meritxell Borràs, i històric dirigent de CDC. Borràs també va ser un dels impulsors de Convergència a l’Hospitalet de Llobregat. A més, va ser regidor d’aquesta ciutat en dues legislatures diferents.

- Vostè hi era a Montserrat?

Sí, vaig ser un dels membres fundadors de CDC.

- Com ho van fer en ple franquisme?

Ens vam convocar a través del boca-orella, un ho deia a un altre i ens vam trobar aproximadament un centenar de persones a Montserrat, aprofitant que era un dia que hi anava molta gent perquè se celebrava el 75è aniversari del FC Barcelona i així d’aquesta manera vam poder passar desapercebuts.

- CDC té futur?

I tant, té un futur esplendorós, el país necessita un partit com Convergència perquè sempre hem treballat pel país. Si som on som és perquè CDC juntament amb altres i el president Pujol ha tirat endavant un projecte de país que jo crec que és esplendorós.

- El cas Pujol ha fet molt de mal?

Pot haver afectat segons qui, però jo crec en la presumpció d'innocència, fins que això no sigui un fet irreversible no li vull donar més valor del que se li està donant. El que no es pot fer és el que han fet certes persones i mitjans de fer un escarni i una destrucció d’una persona que penso que el valor que té i el que ha fet. La història segur que el jutjarà en positiu pel que ha fet.

- Vostè és partidari del gir sobiranista que ha fet CDC en els darrers anys?

Al gir sobiranista de CDC ens hem vist abocats. Ha estat una cosa que ha anat progressivament, perquè si tu estàs trucant a una porta contínuament i la porta te la tanquen als nassos al final esculls una altra porta. No ens ha quedat més remei que convertir-nos en els defensors del sobiranisme.

- Després de Mas, què?

Vindrà el president que sigui; Rull, Turull...No estem desemparats, hi ha partit al darrere, tenim gent preparada per poder parlar quan toqui de la substitució del president Mas, però hi ha gent prou preparada. Encara és aviat, hi ha gent per poder viure i dormir tranquils. / Una entrevista d'Eduard Moreno

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 Jacint Borràs, L.Hospitalet, 19/11/2014 - 11:49

Malgrat alguns comentaris, Convergència ha estat un dels pilars bàsics sobre els quals s'ha edificat la democràcia a Catalunya, i en aquests moments, també és un dels pilars sobre els que s'està construint la independència.

#10 Raimon, Xorisilandia, 18/11/2014 - 15:39

Preparats?

Rull, per fer oposicions a pallasso i Turull per fer oposicions a pallasso sense gràcia.

Serà per a col·locar amics i parents en alts càrrecs molt ben pagats per tots nosaltres i de pas omplir-se la cartera.

Com la dona de Rull i altres dos grans pares de la pàtria catalana.

#9 A.Bassols, BCN, 18/11/2014 - 11:07

Espanya, es la que necesita un partit com CDC. Una dreta no vinculada al franquisme, si no, no avançarà mai. Ara, CDC existeix a Cat. perque es donen les condicions socials per sortir -una abundosa petita burgesia autónoma- a Espanya es molt feble, i encara està vinculada al nacional-catolicisme.

#8 La prova del 9, Girona, 17/11/2014 - 22:45

Aquests dos que esmenten fa dos dies no els coneixia ni el gat . Quantes eleccions han guanyat aquests cracks?, quin és el seu mèrit? Au vinga home!

#7 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 17/11/2014 - 21:06

Fa molts anys que conec la família Borràs. Val a dir que han fet tot el que han pogut per Catalunya. Més bé o més malament sempre han estat al peu del canó. L´entrevista la trobo encertada. En Jacint Borràs ha tingut cura de vetllar per l´Hospitalet enfront dels alcaldes ignorants que hem patit.