Política · 15 de Juliol de 2017. 20:54h.

Detinguda una parella d'equatorians per estafar més de 6.000 euros a gent gran

El jutge decreta la llibertat amb càrrecs i retirada del passaport

Detinguda una parella d'equatorians per estafar més de 6.000 euros a gent gran

Material recuperat

Els Mossos van detenir a finals de juny una parella d’equatorians  de 41 i 35 anys per un delicte continuat d’estafa a gent gran. Se’ls acusa d’haver realitzat per internet compres per un valor superior de 6.000 euros utilitzant les dades bancaries de les víctimes. El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs i retirada del passaport per a tots dos per tal que no puguin abandonar el país.

La policia va tenir coneixement de diverses estafes bancàries a gent gran amb el mateix modus operandi. Els estafadors compraven productes electrònics, roba, sabates i complements. Gràcies a les gestions que van fer els investigadors van poder determinar el punt de confluència de totes les víctimes: un supermercat on hi anaven a comprar i on treballava un dels autors dels fets.

El modus operandi dels estafadors era sempre el mateix: l’home es fixava en les persones d’edat avançada que pagaven la compra amb targeta bancària i, aprofitant la vulnerabilitat de les víctimes, en copiava les dades sense que se n’adonessin. Un cop a casa, els autors dels fets compraven productes per internet amb les dades de les targetes prèviament copiades. La informació que facilitaven al comerç electrònic eren les dades personals de les víctimes i per aquest motiu van crear direccions de correu electrònic amb els noms dels estafats. Els números de telèfon que aportaven i la direcció per a rebre els objectes comprats eren els dels estafadors.

Una vegada detinguts, els mossos van fer una entrada i perquisició al domicili dels autors dels fets i van recuperar 41 objectes comprats de manera fraudulenta i també van interceptar un paquet provinent d’una altra adquisició il·legal. Entre els objectes recuperats van obtenir informació de possibles noves víctimes.

3 Comentaris

Publicitat
#3 pepe.----, andorra, 17/07/2017 - 14:23

enoticies es el unico diario en donde he leido q son ecuatorianos, en el resto, silencio absoluto, si uno quiere estar informado de verdad de lo q pasa en Barcelona, lo ultimo q debe hacer, es confiar solo en la prensa barcelonauta, son como el volkisher beobachter pero con varias cabeceras. Y no solo la de Can fanga, hasta pedro y fede estan palla

#2 luis, barcelona, 16/07/2017 - 09:01

Estafan a personas mayores I quedaron LIBRES libres con cargos.....
Solicito un monumento a este ejemplo de estupidez humana

#1 Farta, Bcn, 15/07/2017 - 22:47

S'ha d'anar molt en compte amb aquesta gentussa. Fa un any ho vaig patir en primera persona. Molt dolcets, però, traca a la que et despistes.