Publicitat
Política · 29 de Gener de 2014. 21:45h.

"Detingui el seu sogre"

El sogre de Ruiz-Gallardón va firmar la sentència de mort de Puig Antich

"Detingui el seu sogre"

Una imatge de l'habitació de la presó Model on van executar Puig Antich

El llibre ‘Salvador Puig Antich, cas obert’ (Angle Editorial), del periodista Jordi Panyella, presentat aquest dimecres posa en evidència el judici militar que va acabar amb l’execució de l’anarquista català el 1974. En el llibre l’autor també parla sobre el paper de José Utrera Molina, exministre franquista que va donar el vistiplau a l’execució de Puig Antich.

Utrera Molina és el sogre del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. L’exministre franquista també era el secretari general del Movimiento. El 2012 es va presentar una querella en què es concreta en un escrit d’acusació la demanada de detenció i el processament d’Utrera Molina. Jordi Panyella ha apuntat que es podria donar la situació en què les autoritats argentines demanessin a Gallardón: “Detingui el seu sogre”.

En aquest sentit, Panyella ha explicat les dificultats que posa el Govern espanyol i el Ministeri de Justícia en l’intent de reobrir el procés. Unes “traves” que ja es van trobar les germanes de Salvador Puig Antich en el moment de voler fer una declaració judicial per videoconferència. Finalment van haver de viatjar fins a l'Argentina.

El periodista també afirma en el llibre com Utrera Molina s’enorgulleix d’haver advertit al dictador Francisco Franco que “l’opció de Joan Carles de Borbó com a hereu de la poltrona de cap de l’Estat era nefasta per als interessos del Movimiento Nacional”. Panyella narra una altra frase pronunciada per l’exministre franquista sobre les sentències de mort: “Tot el que es diu de les sentències de mort és pura mentida! Hi intervenien els tribunals militars, i Franco només intervenia en els indults”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#7 iñigo, bilbao, 31/01/2014 - 10:59

En aquel momento este señor era.... ministro de Vivienda. Cosa que no se dice en la noticia. Una cosa es que firmara la sentencia y otra que no la criticara en el consejo de ministros. Lo cual no es lo mismo. Se le podrían achacar otras muchas cosas, pero no se hace. Dicho esto, fuera las dictaduras

#6 luis, barcelona, 30/01/2014 - 15:35

¿En Cataluña, cuantos descendientes de fundadores de las CHECAS de Barcelona hay en el GOBERN?

Información:
http://www.maalla.es/Libros/Checas de Madrid y Barcelona.pdf

#3 Pep, Vic, 30/01/2014 - 09:25

Desgraciadament a Madrid els hereus del franquismes continuen manant.

#2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 30/01/2014 - 07:10

Malhauradament, el feixisme dels Utrera Molina no és cosa del passat. Un article del fill. corroborant les idees del pare: http://www.arriba-lfu.com/2012/10/el-silencio-culpable-por-jose-utrera.html

#1 pep, ripoll, 29/01/2014 - 23:48

De tal sogre tal gendre. Un a les ordres de Franco, l'altre de FAES i l'OPUS. Quina pandilla d'impostors!!