Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2009. 14:22h.

Deu persones en el punt de mira de Garzón

El magistrat de l'Audiència Nacional prepara noves imputacions en el 'cas Pretòria'

Deu persones en el punt de mira de Garzón

La Guàrdia Civil va traslladar als primers imputats des de Sant Andreu de la Barca a Madrid

El titular del jutjat d'instrucció número cinc de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, prepara noves imputacions en el marc de l'operació Pretòria contra la corrupció urbanística. El magistrat manté ara per ara a la presó cinc de les nou persones inicialment imputades.

En aquesta segona fase, la Guàrdia Civil està citant a declarar d'altres persones -al voltant d'una quinzena- que podrien estar relacionades amb el cas i, una vegada que finalitzin les declaracions, la fiscalia i el jutge decidiran les noves imputacions, encara que tot indica que podrien ser unes deu. Alguns dels declarants estan sent citats com a testimonis.

De moment, s'està cridant a declarar algunes persones que apareixen esmentades en la resolució de Garzón del passat 30 d'octubre, que va decretar l'ingrés a la presó de cinc dels nou imputats inicialment.

Hi ha altres persones, que apareixen en aquesta resolució, per la seva presumpta relació amb alguns dels fets investigats, i que no estan imputades, encara que dos d'elles ja han estat citades per la Guàrdia Civil per prendre'ls declaració.

El fet que aquestes persones apareguin en la resolució de Garzón del 30 d'octubre no implica cap imputació ni cap activitat delictiva.

Aquestes deu persones que apareixen en la resolució (excepte en un cas) i que no estan imputades, són les següents:

1 - Genís Carbó, ex coordinador del Pla Territorial Metropolità de Barcelona el 2002 a la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, en l'últim Govern de Jordi Pujol. Segons Garzón, el 2005 una de les seves empreses va intervenir en una de les operacions de Sant Andreu de Llavaneres, i ell va cobrar 244.000 euros d'una empresa de Luigi, el resunto cervell de la trama.

2 - Manuel Grandes Sánchez, un dels titulars d'una de les empreses que, segons Garzón, van rebre diners de les operacions realitzades a Badalona. El jutge creu que aquesta empresa -Studios Mind Back- va rebre 299.000 euros en 2003, en un pagament no justificat.

3 - Antonio Jiménez Gómez, ex regidor socialista de Sant Andreu de Llavaneres, en l'època en que es va realitzar en aquest municipi una de les operacions investigades per Garzón.

4 - Wenceslao Manzanares Puig, cunyat de Luigi, que el va col·locar en la direcció d'una de les seves empreses, Capital City Consulting. A la seu d'aquesta empresa, al carrer València, de Barcelona, la Guàrdia Civil va trobar obres d'art propietat de Luigi.

5 - Emili Mas Margarit, gerent de l'Institut Català del Sòl. En la resolució de Garzón s'indica que va participar en unes converses per buscar un sistema que permetés justificar la utilització de diners procedents de fons europeus, de l'Ajuntament de Santa Coloma, dirigit per Bartomeu Muñoz.

6 - Francisco Alejandro Pretus Lavayén, titular, amb el seu germà Gabriel, del bufet d'advocats Pretus, que està en l'origen de les investigacions de Garzón. Apareix en la resolució del jutge com a administrador d'una empresa de Luigi que va operar a Sant Andreu de Llavaneres, i com a conseller de Badalona Building Waterfront SL, que va intervenir en l'operació de Badalona.

7 - Lluís Renau Folch, ex director general de seguretat ciutadana de la eteapa de governs de Jordi Pujol. Garzón el relaciona amb diverses companyies que van rebre diners procedents de les operacions de la trama a Badalona. Segons el jutge, hi va haver un pagament de 2,5 milions i un d'altre de 120.000 euros.

8 - Víctor Ros, del PP, que no apareix a la resolució de Garzón, i que era l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres en l'època en què Antonio Jiménez Gómez (PSC) era tinent d'alcalde d'urbanisme quan es van realitzar les operacions urbanístiques investigades pel jutge.

9 - Juan Felipe Ruiz Sabido, conseller delegat de l'empresa pública Marina Badalona, al voltant de la qual es van desenvolupar diverses operacions que Garzón inclou en la seva resolució. El jutge li considera en la seva resolució el contacte de Luigi a Badalona.

10 - Jeff Schroeder Quijano, un dels propietaris de l'empresa Studios Mind Back, que va rebre un pagament no justificat de 299.000 euros de les operacions que la trama va realitzar presumptament a Badalona.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Kropotkin, Vic, 13/11/2009 - 08:21

Ja veureu què diver! (com riurem!): El que haya mas ladrones no es excusa. Vosotros tambien lo sois y mucho. Encima utilizais la senyera para esconderos. Cobardes.

#17 pinkànter, bcn, 13/11/2009 - 01:01

Sembla que la investigacio i acusacions d'en Garzon son directament proporcionasl a l'intensitat de l'investigacio del Tribunal Suprem en el tema de la seva inhabilitacio.

#16 Ja veureu què diver!, com riurem!, 12/11/2009 - 22:07

Si, Kropotkin, si tiba prou del fil, encara trobarà la connexió valenciana amb el cas Gürtel.
Poser també es coneixien.

Del mateix "sastre".

#15 David Casanova Cardona, Tarragona, 12/11/2009 - 21:13

Creo que es un caso en el qué, si se profundiza se encontrará la raíz de los actuales problemas económicos. Creo que la construcción massiva con suelo privado y capital público ha hecho mucho daño al propio sector.

#14 Kropotkin, Vic, 12/11/2009 - 19:59

Si sigue mirando encontrará mas de 100.000. Son muchos y se conocen entre ellos.