Publicitat
Política · 1 de Març de 2013. 19:01h.

Dia negre per a Puig

Impagaments i acomiadaments a quatre empreses l'endemà que CiU i ERC rebutgin una moció sobre ocupació al Parlament

Dia negre per a Puig

El conseller Puig i el diputat Luna, durant una comissió al Parlament

El Parlament va debatre aquest dijous una moció, presentada pel grup del PPC i exposada per Rafael Luna, sobre ocupació, rebutjada amb els vots en contra de CiU i ERC a tots els punts.

L'endemà del debat, en el qual no hi va participar el conseller de Treball, Felip Puig, quatre empreses ha anunciat acomiadaments i impagaments. Per una banda, segons han informat els sindicats, Alstom Wind té previst l'acomiadament de més de 300 persones arreu de l'Estat.

També, l'empresa farmacèutica Sanofi Aventis ha decidit acomiadar set treballadors del laboratori de Barcelona, que s'afegeixen a les més de 600 persones que s'han quedat sense feina després de l'aplicació de tres ERO.

D'altra banda, la Federació d'Indústries del Tèxtil, Químiques i Afins de CCOO ha denunciat mitjançant un comunicat que Confecciones Pupi S.A no ha pagat les indemnitzacions acordades amb els treballadors que va ser acomiadats com a conseqüència d'un Expedient de Regulació d'Ocupació.

Els sindicats han desmentit avui que l'empresa Europastry de Sarral crei de forma immediata 120 llocs de treball, tal i com es va dir durant la visita d'Artur Mas el passat 20 de febrer per la inauguració de l'ampliació de la planta. De fet, han assegurat que la plantilla va acabar el 2012 amb 64 treballadors menys i que només s'han incorporat 12 persones.

I tot ha passat l'endemà que el Parlament rebutgés una moció presentada pel PPC que demanava a l'Executiu que s'adherís al plan nacional de estrategia de emprendimiento y empleo joven i constituís dues ponències conjuntes per elaborar una proposició de llei de suport a l'emprenedoria i una altra de reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya. A més, proposava un debat específic sobre la sortida de la crisi i la reducció del dèficit.

El document es va rebutjar amb els vots en contra de CiU i ERC a tots els punts. El PSC hi va votar majoritàriament a favor, tot i que ho va fer en contra en un punt, igual que ICV-EUiA. C's va estar a favor de tot el text, i la CUP, en contra, llevat d'un punt, en què es va abstindre.

A més, fa quinze dies, durant la primera sessió de control el Govern en sis mesos, la portaveu adjunta del PSC Montserrat Capdevila va retreure la manca d'actuació del Govern en matèria d'atur.

Capdevila va recordar que "al gener 2013 hi ha 661.817 persones registrades a les oficines de treball de la Generalitat. I segons l’enquesta de la població activa del darrer trimestre, hi ha a Catalunya gairebé 900.000 persones aturades, gairebé un 24 per cent, i un 52 per cent o més de joves entre setze i vint-i-quatre anys".

El conseller Puig va replicar llavors que "estaríem molt més contents, segurament, si no tinguéssim en aquests moments l’amenaça, com a conseqüència de la mala gestió en els anys anteriors, de la congelació dels fons europeus al voltant del SOC i les polítiques d’ocupació", en referència al govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

"Estaríem més contents, si s’haguessin aprofitat altres moments també per traspassar a la Generalitat les polítiques passives i poder fer una política molt més coordinada en aquest sentit. I estaríem també més contents si tinguéssim un major consens per aconseguir nous instruments, plantejaments en què vostès observem que tenen alguns dubtes, i que ens farien, per exemple, només disposar de la hisenda, de tenir deu punts menys d’atur, com tenen, per exemple, al País Basc", va afegir.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Jordi del Poble-sec, bcn, 01/03/2013 - 22:04

CIU, PP, PSC, C.s i ERC, continuen defensant la sumissió a la política neoliberal de la oligarquia financera mundial dirigida pels seus subdits de la U.E.
Cada cop més atur i més misèria. Mentrestant les multinacionals del luxe cada cop venen més. Un altre sistema econòmic és possible, depén de tú

#2.1 Terraxa, Terrassa, 02/03/2013 - 00:06

Quin altre sistema?
I també i sobretot, com arribar-hi?

#1 RAFAEL , lleida, 01/03/2013 - 20:09

Esto es lo de menos, lo importante es tapar lo de Millet, por cierto este si que se va a partir de risa. AH, la bajada de pantalones de ERC impresionante, anda q en otros tiempos iba a votar en contra esta moción, RECUERDO que estos son los JEFES DE LA OPOSICIÓN.

#1.1 Olga, Barcelona, 02/03/2013 - 08:20

I en Rato, en Barcenas, etc. que? no s'estan partint de riure també a costa de tots els Espanyols o és que aquests no compten, si diem un diguem-los tots.