Publicitat

Catalunya celebra l'Onze de Setembre sense cap acord de finançament

Diada descafeïnada

Representants polítics brinden per la Diada

Catalunya celebrarà enguany la seva Diada Nacional sense que, finalment, hi hagi hagut acord entre PSC i CiU sobre el model de finançament ni, per descomptat, entre el Govern català i el PSOE. La xifra de 3.200 milions d'euros que circulat fins ara -publicada per La Vanguardia- és inferior a les xifres que que havia calculat la pròpia federació -5.200- i fins i tot la Cambra de Comerç de Barcelona -3.800-.

L'ambient, a més, continua enrarit després de les darreres declaracions d'Alfonso Guerra -sobre un eventual govern a l'Estat entre PP i CiU- i que el president de la Generalitat, José Montilla, menystingués la seva figura. Guerra encara té força en amplis sectors del PSOE.

Montilla tampoc ha accedit a reunir-se amb Mas com li havia demanat el president de CiU per a donar una mostra d'unitat davant Madrid, però si ha deixat entreveure clarament que, en cap cas, els socialistes catalans votaran en contra dels Pressupostos de l'Estat.

A pregunta d'e-notícies, el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, en funcions de portaveu del Govern, ja va admetre dimarts passat després de la reunió del Consell Executiu que "l'acord arribarà quan arribi tant amb l'oposició com amb el Govern central", però que òbviament no seria abans de la Diada.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat