Publicitat

El Govern ja no dóna ànims

Diada light

Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany s’emmarquen sota el títol “Aquesta terra”, “per simbolitzar la terra on vivim i l’espai on la gent ha conviscut aquesta pandèmia, i alhora faran d’homenatge a totes les víctimes de la covid-19”, segons explica el Govern.

D’aquesta manera, l’Executiu català, amb l’eslogan “Aquesta terra”, suavitza el seu missatge respecte a d’altres Diades. Així, el 2019, el lema va ser “Tornarem”, en homenatge al ‘Ho tornarem a fer’ de Jordi Cuixart.També l’ANC ha suavitzat el seu missatge i aposta com a lema per ”El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”. En d’altres edicions d’havia optat per un lema molt més directe com ara “fem la República Catalana”, “La Diada del Sí”, “A Punt” o “Votarem”.

“La commemoració vol fer referència a la terra des de la qual compartim lluites amb la resta de la humanitat”, ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa de presentació dels actes, on ha afegit que “l’acte també vol retre un homenatge especial a la ciutadania que ha patit els efectes de la pandèmia i expressar un sentit record per les víctimes”.

“El context social no es pot deslligar de la celebració de la Diada”, ha recordat la consellera Budó, “i és per això que l’acte serà sense públic i amb les mesures que evitin els contagis”.

“Encadenem tres commemoracions de la Diada Nacional en contextos ben excepcionals, amb presos i exiliats i amb vulneracions de drets i llibertats. Enguany s’hi afegeix l’excepcionalitat derivada de l’impacte de la pandèmia provocada per la covid-19”, ha expressat.

Els lemes de les darreres diades, en la manifestació organitzada per l'ANC i Òmnium, han estat fins ara:

-2012 "Catalunya, nou estat d'Europa".

-2013 'Via Catalana cap a la Independència".

-2014: "Ara és l'hora".

-2015 "Via Lliure a la República Catalana".

-2016 "A Punt, endavant República Catalana".

-2017 "La Diada del Sí".

-2018 "Fem la República Catalana".

-2019 "Objectiu Independència".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 jotaeme, Mataró, 02/09/2020 - 18:05

Es un coñazo el día este y los circos que se montan pero ¿y la alegría que da ver cómo año tras año fracasan y tienen que volver a manifestarse, comprar camisetas y esas mierdas?

#5 Las sectas son así, BcN, 02/09/2020 - 17:37

Parece que van camino de emular a los del suicidio colectivo de la Guyana.

#4 Daniel, Tokio, Texas, 02/09/2020 - 14:42

Ya que todo lo que hacen es una mala parodia de otros tiempos y lugares, yo les propongo un lema ideal para esta diada: EL TRIUNFO DE LA NECEDAD.

#3 Marcial, Santa Coloma, 02/09/2020 - 13:38

La diada va a menos y el lema también. Para el año que viene y a modo de despedida -algún día se acabará el show digo yo- el lema podría ser Aquell Gelat, simbolizando el helado de postre diario que prometían y que nunca llegaremos a ver. Al tiempo harán un homenaje a todos los damnificados que ni lo han probado.

#2 Neferu, Barcelona, 02/09/2020 - 13:13

Una vez más hipócritamente van a utilizar a los muertos; a esas personas fallecidas por el covid porque desde las administraciones públicas no se les dio la atención que requería su vulnerabilidad. Mientras en el resto del Estado se han anulado sus fiestas, aquí en Catalunya una vez más, seremos irresponsables