Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2010. 16:06h.

Dietes a dojo a l'Agència Catalana de l'Aigua

L'ACA convoca consells d'administració per pagar dietes a la seva vintena de membres

Dietes a dojo a l'Agència Catalana de l'Aigua

Baltasar, en una imatge d'arxiu

L'Agència Catalana de l'Aigua, empresa pública de la Generalitat adscrita al Departament de Medi Ambient, ha convocat un consell d'administració per aquest mes de setembre i "està previst que en realitzin dos més properament, cadascun d'aquests membres cobraran unes dietes aproximades de 600 € per consell, la qual cosa significa que hi hauran unes despeses d'uns 45.000 euros", segons ha sabut e-notícies de fonts de l'organisme. Fonts oficials de la conselleria s'han limitat a afirmar que "es fa un consell d'administració com a mínim cada més, tal i com preveuen els estatuts de l'ACA".

Les fonts consultades es queixen que "després del decret Montilla per afrontar la crisi actual), tots els treballadores i treballadors de l'ACA, han vist reduït el seu sou en un 5/%" i han destacat "la contradicció" entre "la contenció de la despesa davant la crisi i l'augment dels consells per compensar la reducció dels sous dels alts directius que assisteixen en aquests consells". L'ACA, un dels organismes més endeutats de la Generalitat, té un deute de més de 1.500 milions d'euros.

El consell d'administració està format per més d'una vintena de membres: el conseller de Medi Ambient, que n'és el president i el director de l'Agència, que s'és el vicepresident; set vocals representants de l'Administració de la generalitat, un per cadascun dels departaments següents: Medi Ambient, Economia i Finances, Sanitat i Seguretat Social, Política Territorial i Obres Públiques, Agricultura, Ramaderia i Pesca, Indústria, Comerç i Turisme i Governació.

Un representant de l'Administració hirdràulica estatal; quatre vocals representants de les administracions locals competents designats per meitats entre les dues organitzacions d'ens locals més representatives a Catalunya; set vocals representants dels usuaris de l'aigua, dos correponents als usos domèstics, tres als industrials, i dos als agraris i ramaders, escollits entre les organitzacions més representatives dels seus interessos.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Paradox, LLeida, 15/09/2010 - 12:08

Progresistes i d escuquerra? ja. Ja es curios que on hi aquest Baltasar es tregui diners d on sigui, i si no es diners, aigua, ens vol traspasar el Segre, ens fot una MAT al Pallars i es fa l orni, aquest paio no te vergonya ni te res, abans de marxar de la poltrona ho deixaran tot ben pelat, ni 1 e

#31 Mercè, R, 15/09/2010 - 09:11

Em sap greu que passin aquestes coses; però encara que vinguin uns altres, faran el mateix.
El que vulgui servir al poble hi ha d'estar un màxim de 4 anys i després tornar a la feina que tenia. I que en vinguin uns altres i res de sous vitalicis i a jubilar-te com tothom !

#30 Irma, Oviedo, 15/09/2010 - 01:12

Muchos para un consejo, no? y todos a costa de los bolsillos de los ciudadanos que ya no podemos mantener a más si queremos seguir comiendo y que coman nuestros hijos. Regeneración ya para las instituciones.
Reducción del número de altos cargos. Hasta alcanzar sólo el 10% de los actuales.

#29 fart de mangants, Barcelona, 14/09/2010 - 20:30

Una cara molt dura tenen aquests paios, si aixó és veritat, porqueria de polítics em fan basarda, tot per les butxaques

#28 kim, hospi, 14/09/2010 - 14:34

Tranquils que al novembre hi han eleccions, ho tindrem en compte.