Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2011. 20:01h.

Dietes d'or a l'EMT

Els càrrecs de l'Entitat Metropolitana del Transport es van repartir gairebé 350.000 euros per assistència a reunions

Dietes d'or a l'EMT

Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí i president (el 2008) de l'EMT

L'informe de la Sindicatura de Comptes sobre l'exercici del 2008 de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) ha detectat irregularitats en dietes, sous o jornada laboral, entre d'altres qüestions. Aquest informe ha estat presentat al Parlament per la síndica Maria Àngels Servat. Els càrrecs de l'entitat van cobrar en dietes gairebé 350.000 euros. L'EMT, ara en procés de transformació per la creació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, agrupa el servei de transport públic de 18 municipis.

Segons l'informe, havia deute no reconeguda, transferències amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) sense convenis que les donessin suport, personal no registrat o elegit a dit i menys hores de treball de les que marca la normativa, mentre que les remuneracions van ser superiors al que està establert legalment, fins i tot a les pagues extraordinàries.

Així mateix, el total d'assistents als òrgans col·legiats van cobrar en dietes 345.873,24 euros el 2008, d'un pressupost total que rondava els 200 milions. L'import d'aquests pagaments havia estat augmentat un 12,5% a mitjans del 2007 per al mandat 2007-2011.

Durant la presentació de l'informe al Parlament, el diputat del PP, José Antonio Coto, va criticar que el president de l'EMT i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda Zapata (PSC), cobrés el 2008 més de 41.000 euros en dietes per assistència als òrgans col·legiats de l'entitat, en un context de crisi.

La Sindicatura afirma que "la relació de llocs de treball de l'EMT no descriu les característiques essencials dels llocs, les funcions atribuïdes ni la forma de provisió de cada un, i no inclou el personal eventual al servei de l'EMT".

S'afegeix que "no es té evidència de la seva exposició al públic, ni s'ha publicat al BOP ni al DOGC", i que "hi ha cinc càrrecs electes de l'EMT que no han presentat la declaració d'interessos, en contra del que estableix la llei de règim local".

També s'indica que "les retribucions cobrades pel personal de l'EMT no s'ajusten, quant al complement específic, als imports aprovats en la relació de llocs de treball", i que "les pagues extraordinàries pagades per l'EMT estan per sobre de que estableix l'article 22 de la llei de pressupostos de l'Estat per al'any 2008".

"La jornada laboral dels funcionaris de l'EMT", s'afirma, "és inferior a la fixada per l'Administració de l'Estat, de 1.647 hores de còmput anual, que ha de complir el personal de les entitats locals. Addicionalment", diu la Sindicatura, "tenen dret a catorze dies d’assumptes personals, quan el nombre màxim és de nou dies".

De la seva banda, el llavors president de l'EMT, Antoni Poveda, va presentar a l'informe una sèrie d'al·legacions sobre les observacions de la Sindicatura, a les quals exposa diversos arguments per justificar la legalitat de les actuacions realitzades per l'entitat sobre tots aquests aspectes.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#24 jordi, Sant Joan Despí, 11/12/2011 - 22:53

Cuidado con el Poveda este que esto solo es la punta del iceberg...se dice por ahy que es de lo peorcito

#23 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/12/2011 - 09:53

No es problema.
Se sube un poco la T 10 e incluso podrán actualizar, naturalmente hacia arriba las dietasque se autoasignan estos mangantes

#22 guillem, bcn, 05/12/2011 - 12:45

És el canvi tranquil que diu Trias, és a dir, no renunciar al que abans ja feien i ja passava. La festa continua, només s'ha donat un canvi de caretes. La festa la pagarem els de sempre: els pencaires, autònoms, pimes i funcionaris mileuristes d'oposició. Tot perquè els alts càrrecs puguin seguir.

#21 guillem, bcn, 05/12/2011 - 12:42

Tot plegat em recorda a aquella cèlebre frase atribuida al papa Borja "gocemos del Papado ya que Dios nos lo ha dado". I ja sabem les orgies i el luxe que es donaven llavors als palaus pontificis. Doncs més o menys el mateix substituïnt Déu per poble, Catalunya, democràcia, progrés...

#20 Julio, Barcelona, 04/12/2011 - 20:39

Si son progresistas los perdonamos, los que no lo sean hay que juzgarlos