Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2011. 10:31h.

Dietes malgrat anar en cotxe oficial

Deu diputats cobren un mínim de 21.000 euros per desplaçaments tot i tenir xofer

Dietes malgrat anar en cotxe oficial

Tots els de la fotografia cobren dieta malgrat tenir xofer

Fins a deu diputats catalans gaudeixen d'una dieta en concepte de transport, tot i comptar amb cotxe oficial, segons informa El País. El complement salarial, al qual tenen dret tots els membres del Parlament, s'eleva a un mínim de 21.000 euros, que augmenta segons el lloc de residència del diputat.

Les dietes per desplaçament les cobren els 135 diputats, excepte els set membres de la Mesa del Parlament.

Però d'aquests, deu parlamentaris disposen de cotxe oficial: el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i els consellers Felip Puig, Lluís Recoder i Josep Maria Pelegrí. També gaudeixen d'aquest doble privilegi els presidents de grup: Oriol Pujol (de CiU), Joaquim Nadal (PSC), Alícia Sánchez-Camacho (PP) i Joan Puigcercós (ERC). L'únic que ha renunciat al cotxe oficial és Joan Herrera (ICV), encara que sí cobra la dieta.

La dieta, importada del Congrés, té condicions especials: en ser una indemnització, està exempta de tributar. Els diputats hi tenen dret, encara que hagin renunciat al seu sou de parlamentari. No poden cobrar dos sous públics, però sí dietes complementàries.

L'import de la dieta que cobren els parlamentaris es divideix en quatre esglaons, segons la llunyania de la residència: els 53 diputats que resideixen a l'àrea metropolitana de Barcelona perceben 21.605 euros anuals; els 23 diputats que viuen fins a 80 quilòmetres de distància cobren 28.090 euros; fins a 190 quilòmetres, hi ha 50 diputats que reben 30.156 euros, a partir d'aquesta distància, es rep 30.411 euros i només hi ha dos parlamentaris que el rebin.

El conseller que més diners percep és el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. En tenir fixada la seva residència a Lleida, li corresponen 30.156 euros anuals. La resta de membres de l'Executiu, que viuen a Barcelona o a l'àrea metropolitana, tenen assignats 21.605 euros.

D'entre els presidents de grup parlamentari, el que més diners rep és Joaquim Nadal, que té la residència fixada a Girona, així que li toquen 30.156 euros. El socialista va renunciar als complements que se li atribuïen com a cap de l'oposició. Pujol, Puigcercós i Sánchez-Camacho viuen a Barcelona, ​​per la qual cosa se'ls assigna la dieta més baixa.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 Abel, Barcelona, 09/10/2011 - 16:02

E- noticies ha de confirmar aquesta informació en data d'avui i abans que SI demanés dades, però tant si això tant es produeix ara com abans cal demandar-los

#34 Pere, El Prat de Llobregat, 08/10/2011 - 11:00

Senyors d'e-noticies i comentaristes, ahir vaig estar parlant amb una diputada i em va comentar que, a petició de SI, van passar a tots els diputats la taula de remuneracions de cadascú i de la informació que hi apareix es desprèn que aquesta notícia és totalment falça. A veure si contrastem!

#34.1 hoooooooooooooooooooooooooo, Barcelona, 10/10/2011 - 12:08

doncs diga-li a aquesta diputada que se´n vagi a casa perque el meu germa trablla al Parlament a recusrso humans i , i tan que hi cobren aixo...

#33 jodi, barcelona, 08/10/2011 - 10:08

que no vote nadie el 20 N y si se vota que voten a los idignados

#32 Jordi, Castelldefels, 08/10/2011 - 03:09

No cal que malgasteu ni una paraula en queixar-vos. Son intocables. Ens miren des del la seva torrassa i ens envien els seus gossos si fem massa soroll.
Son com canalla malcriada que fa el que vol. Aquest, però, en comptes d'un clatellot necessiten un tret.
Em sap greu però algú ho havia de dir.

#31 Jordi, Castelldefels, 08/10/2011 - 02:38

Les manifestacions no els afecten. Ens miren desde el seu torreó i ens envien els seus gossos si fem massa soroll. Son intocables i no ens tenen por.
O en pelem algún o no hi tenim res a fer.