Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2015. 08:42h.

Diferències a la CUP sobre Mas

Benet Salellas adverteix “fractura” per la investidura

Diferències a la CUP sobre Mas

Benet Salellas

El diputat de la CUP-CC Benet Salellas ha explicat que no hi ha una posició comuna a la CUP per acceptar Mas com a president per evitar unes eleccions al mes de març. Salellas també ha dit que la CUP podria abstenir-se en una votació d'investidura després de les eleccions del 20 de desembre si hi hagués abstencions en altres grups parlamentaris.

Salellas considera que reduir el debat independentista a la figura de Mas podria portar el partit a una "situació de fractura" dintre del partit. A més, hi ha diferències entre diferents col·lectius vinculats al partit com ara Endavant o Poble Lliure.

Els primers no volen envestir Mas en considerar que vol pactar amb el govern que es formi a Espanya després del 20-D. "Mas no pretén aconseguir el suport de la CUP per avançar cap a una ruptura amb l'Estat. Mas pretén assegurar la seva submissió, possibilitar a través de la seva investidura la desactivació de tot el seu potencial rupturista i de la seva credibilitat davant les classes populars per garantir-se una legislatura sense entrebancs parlamentaris”, afirma.

"Anul·lada ERC amb compromisos que han donat lloc a Junts pel Sí i controlada l'Assemblea Nacional Catalana amb mà de ferro a través de Jordi Sánchez, només queda la CUP fora dels dominis de CDC”, afirma l’organització, a la qual pertany la portaveu parlamentària de la CUP Anna Gabriel.

Per la seva banda, el col·lectiu Poble Lliure, del qual forma part el diputat Albert Botran, afirma que "la prioritat és la ruptura independentista”. “No posar-se del costat de l'independentisme ara suposa situar-se al costat de l'Estat i les oligarquies”, remarquen.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 Se os ve el plumero, de lejos, el no investir a Mas, era el proyecto, 24/11/2015 - 19:28

CUP se os ve el plumero.

#18 Joanot, Vila Itaca de Cardoner, 24/11/2015 - 17:19

Recordeu que al multireferèndum de la CUP, qui va treure les urnes i va sancionar els membres de les meses de votació va èsser l'Artur "noensdeixenvotar" Mas. I els de la CUP no ho obliden

#17 Tusion, Barcelona Free., 24/11/2015 - 14:06

Pero como quereis que traguemos que sois antisistema si vuestras reuniones no son públicas ?

Así tambien es antisistema JpMorgan, Rockefeller,Zapatero,Pujoles,Felipe,y hasta los del Estado Islamico.Por no hablar de vuestro lider Mas y su socio el zapatilla.

#16 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 24/11/2015 - 12:55

CUPMAS, MASCUP, CAPMUS, SAMPUC, SUMPAC, CUMPAS, PUMCAS, PUCSAM, etc. Imposible encontrar una combinación que signifique algo bueno. Todas suenan a tontería, o algo peor.

#15 capgros, bcn, 24/11/2015 - 12:30

La CUP: quina experiència en alta política, en governar, té aquesta gent? I més si són komunistoides de saló... Què sabran d'economia, etc., quan parlessin amb empresaris, juristes..? Una cosa -molt legítima- és criticar, denunciar, pressionar, etc., des d'una plataforma i una altra és governar.