Publicitat
Política · 24 d'Abril de 2018. 21:45h.

Diferències entre el PDECAT i ERC abans de formar Govern

Republicans i ‘convergents’ voten diferent la llei dels desnonaments exprés

Diferències entre el PDECAT i ERC abans de formar Govern

Carles Campuzano, amb Joan Tardà i Gabriel Rufián (foto: TV3)

La comissió de Justícia del Congrés ha aprovat aquest dimarts una proposició de llei del PDECAT per desallotjar els habitatges ocupats en només dos mesos. El text, que s’haurà de remetre al Senat, ha rebut el suport del PP, Ciutadans i el PNB, mentre que el PSOE, Podem i ERC hi han votat en contra.

La iniciativa pretén protegir els petits propietaris, les ONG i les entitats públiques propietàries o posseïdores d’habitatge social; en canvi, la mesura exclou les entitats financeres, promotors i fonts de valors. L'objectiu de la reforma és executar per la via d'urgència els desallotjaments sense haver de recórrer a la via penal, on els processos es poden allargar uns dos anys.

“Convé articular els mecanismes legals àgils en la via civil que permeten la defensa dels drets dels titulars legítims que es veuen privats il·legalment i sense el seu consentiment de la possessió del seu habitatge, quan es tracta de persones físiques que siguin propietàries o posseïdores legítimes per un altre títol, les entitats sense ànim de lucre amb dret a posseir-la i les entitats públiques propietàries o posseïdores legítimes de l'habitatge social”, assegura el text.

La diputada del PDECAT, Lourdes Ciuró, ha destacat que la llei contribueix a lluitar contra les màfies que es lucren i que cobren oferint pisos de manera il·legal. La iniciativa estipula que “l’okupació il·legal no pot ser una forma establerta i tolerada d’accés a la possessió d’un habitatge, no pot ser tampoc la via d’accés al dret constitucional a un habitatge”.

La reforma, alhora, establix que “els poders públics han de garantir la protecció al dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió social”. D’aquesta manera, la llei defensa que l’Administració ha d’assegurar “un parc d’habitatge social que permeti atendre de manera ràpida, àgil i eficaç les necessitats de les persones i unitat familiars en risc d’exclusió residencial”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat