Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2018. 10:38h.

Diferències entre Forn i Puigdemont

L'exconseller qüestionava les "estratègies" de l'expresident per allargar la investidura

Diferències entre Forn i Puigdemont

L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, ha mostrat les seves diferències amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per l'estratègia d'allargar la investidura. Així ho afirma en el seu dietari 'Escrits de presó', fragments del qual publica aquest dilluns l'Ara.

Forn ja demana el 31 de gener -l'endemà de la suspensió del ple d'investidura de Puigdemont per part de Roger Torrent- que no es faci durar el 155: "He expressat la meva preocupació al Quico [Homs] sobre el que estem vivint al país. Li he insistit que només hi veig una sortida i que passa per prendre decisions amb rapidesa. No veig el motiu pel qual hem de continuar amb el 155".

L'exconseller també qüestiona l'elecció de Jordi Sànchez com a candidat alternatiu i el 20 de febrer anota: "Honestament, jo crec que l'opció de Sànchez com a candidat no té cap possibilitat de prosperar. Confio que no allarguem més del compte la investidura i la formació del nou govern".

Davant els rumors que hi podria haver noves eleccions, Joaquim Forn s'indigna i el 6 de març ho qualifica d'"escenari lamentable" que, segons ell, "només serveix per demostrar la nostra feblesa". "Tant costa ser un mica generosos i posar-se a treballar?", es pregunta l'extitular d'Interior, que l'endemà afegeix "no entenc quina necessitat tenim de regalar a l'Estat més imputats i més presos".

El 12 de març, just després de la suspensió del ple d'investidura de Jordi Sànchez assegura que "és desesperant". "Em costen d'entendre, aquestes estratègies. [...] No puc entendre de cap manera com hi ha sectors del sobiranisme que semblen no tenir cap pressa a formar govern", critica.

Joaquim Forn, en aquest sentit, es pregunta si "realment ens creiem que el govern que hem tingut fins ara no ha servit per a res" i afegeix que "de veritat que no ho puc entendre, i em sap molt greu, moltíssim".

Finalment, exposa que "cal que formem govern, i ho penso honestament. Ja és gairebé una obsessió que se m'agreuja i em persegueix amb el pas dels dies". "Tanquem, ara sí, un episodi que s'ha fet esperar excessivament, pel meu gust i la meva manera de veure les coses", indica després de la investidura de Quim Torra.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Luis Gibernau, Girona, 17/09/2018 - 13:37

Forn, t’han pres el pel com a tant altres. Amb lo be que vivies al Ajuntament encara em pregunto com vas acceptar apuntar-te a la festa indepe a mes a mes de fer-ho al final quan ja era clara la gran mentida.

Penso ke uns quans anys a la preso et serviran per reflexionar i madurar el perque de tot plegat.

#2.1 Montserrat, Barcelona, 18/09/2018 - 11:01

La vanitat el va encegar, tots son iguals, pero els deliris de grandesa de la generació del tal Forn no tenen res a veure amb l'abnegació i la capacitat de resisténcia i discreció de la gent de la transició, aquells tenien un sentit de servir al pais, no com aquests que tenen el pais per servirsen ells. Aquests prefereixen mentir que cedir.

#1 ARM, figueres, 17/09/2018 - 12:09

doncs perque t embolicabas amb aquesta gent? Amb gent tant limitada com Puigdemont, comin, Marta Rovira, Rufian, Tarda, etc no hi habia cap possibilitat de res, perque no parles de perque van deixar el govern Neus Munte i els altres dos, ja s´ho pensaban el que passaria?