Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2018. 15:00h.

Dificultats de Pedro Sánchez per governar

El Govern espanyol perd la votació per ampliar l'objectiu de dèficit

Dificultats de Pedro Sánchez per governar

Primer revés al govern de Pedro Sánchez. Units Podem, PDECAT i ERC s'han abstingut en la votació d'aquest migdia a la cambra baixa sobre l'objectiu de d'eficit per a l'any vinent. Això vol dir que la proposta del Govern del PSOE no prospera, perquè només ha tingut els vots socialistes i els cinc del PNB.

Sánchez perd d'aquesta manera la possibilitat de disposar de 6.000 milions d'euros més -un augment d'un 4,4%- que preveien cobrir la despesa de les administracions. En total, uns 2.400 milions destinats a les comunitats autònomes i ajuntaments, dels quals més de 480 a Catalunya.

Units Podem, PDeCAT i ERC, a més de Compromís i Nova Canàries, que van fer costat a Sánchez en la moció de censura contra Rajoy, impedeixen, amb l'abstenció, tirar endavant els plans del Govern espanyol. Aquestes formacions es queixen que el govern no ha negociat.

La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha defensat la previsió de sostre de dèficit com una millora per augmentar l'estat del benestar. Montero ha criticat durament Podem i els partits independentistes pel fet de no donar-hi suport i els ha titllat d'"insolidaris".

"Posar-se de perfil, abstenir-se o no votar a favor és no reconèixer aquestes necessitats que tenim en aquest moment, i no podem permetre que els objectius d'estabilitat continuïn sent una cotilla i no permeti eliminar les retallades" i ha demanat als partits que han impedit tirar-ho endavant que deixin de mirar-se el "seu melic".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Albert Escarré Puig, Barcelona, 27/07/2018 - 18:58

#2

Pedrito Sánchez , la Moncloa que ambicionabas, tal como profetizó tu amigo Iglesias, empieza para ti " un calvario ". Entraste por la puerta de atrás de manera legal, pero RUIN, me temo que saldrás pronto por detrás, pero por la ventana.

#1 Jos, VNG (Ghost Republic), 27/07/2018 - 15:29

És el problema de governar (o intentar-ho) amb 84 escons.
Es va comprometre a convocar eleccions el més aviat possible i després es va desdir. Doncs que aprofiti.