Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2009. 18:26h.

Dimiteix el número tres d'Economia

El Secretari de Política Financera, Miquel Salazar, serà substituït per Jordi Pericàs

Dimiteix el número tres d'Economia

Miquel Salazar, a l'esquerra de la imatge, en un acte de Localret. (Foto: localret.com)

El secretari general de Política Financera, Miquel Salazar, ha presentat la seva dimissió al conseller d'Economia, Antoni Castells, per raons de salud segons ha sabut e-notícies. Salazar serà substituït per l'actual secretari general del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Jordi Pericàs, que ja ha comunicat oficiosament que plega d'aquest organisme.

Fonts oficials d'Economia i Finances han negat la notícia a les 18.40: "el senyor Salazar segueix treballant amb tota normalitat", però a les 20.12 -un cop publicada- l'han admesa: "el senyor Salazar continua treballarn però, d'aquí uns quants dies presentara la seva dimissió per motius personals". Miquel Salazar era fins ara Secretari de Política Financera, Competència i Consum, una de les secretaries juntament amb la d'Economia (Andreu Morillas) i el Secretari General (Martí Carnicer).

Jordi Pericàs, per la seva banda, és llicenciat en ciències matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Durant nou anys va ser cap del Servei d'informàtica i telecomunicació de la Diputació de Barcelona. Tot seguit va estar durant cinc anys al capdavant dels serveis de Recursos Interns i Sistemes de la mateixa DIBA. De 2002 a 2006 va ser el director general del consorci Localret. Des de 2006 exercia de secretari general del Consell Audiovisual de Catalunya.

El relleu es produeix en ple estira-i-arronsa amb el Govern espanyol per tancar un acord. El finançament havia d'estar llest, per llei, el passat 9 d'agost, però tot fa indicar que s'endarrerirà ara fins a les europees.

El Govern espanyol ha ofert fins ara una xifra màxima de 1.200 milions i de 2.000 al tercer any, segons va revelar el conseller Saura per sopresa, molt lluny de les xifres mínimes de 3.500 milions que demanava, entre d'altes, la Cambra de Barcelona.

Les topades de Castells amb el Govern espanyol s'han intensificat en els darrers mesos arran de les desavinences, fins i tot públiques, pel finançament. La mateixa ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, va acusar el conseller de "no ajudar" el passat mes de març. La manca d'acord ha tensat també al relació entre Castells i el seu partit: cal recordar que va ser el primer en insinuar que els diputats del PSC no votessin a favor dels Pressupostos.

La darrera desautorització va ser quan va proposar fixar una data "en les pròximes setmanes"  i la consellera de Treball, Mar Serna, en funcions de portaveu del Govern també s'hi va mostrar en contra el passat dia 17 perquè "no és bo posar una data com a termini".

Josep Rull, entre els assistents

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Tàvec, hereucityputesipolicies, 03/04/2009 - 09:34

Echaniz tremola el sord torna!

#4 Tàvec, hereucity...putes i polis, 03/04/2009 - 09:25

Cap a la Dipu falta gent! Tornem a casa!
Potser a tingut un atac de morenes...

#3 Flora Carulla, Tarragona, 03/04/2009 - 00:15

Y detrás irá Castells por irresponsable, por promover el acoso y derribo del gobieno de ZP azuzando a los \"socios\" y admirados congéneres de ERC.

#2 luis, barcelona, 02/04/2009 - 21:59

¿Habra dimitido en un ataque de verguenza por COBRAR EL EXPOLIO DEL IMPUESTO DE SUCESIONES EN CATALUÑA?
demasiaooo bonito para ser verdad

#1 Hayek, Barcelona, 02/04/2009 - 18:51

El més greu del finançament no és que es robi al Govern català o a "Catalunya". El més greu és que es roba als ciutadans. Els diners són de qui els produeix, no pas dels governs. Aquests diners estan generats pels ciutadans i empreses catalanes.