Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2013. 11:17h.

Dimiteix el president del consell nacional de SI

L'exalcalde de Gallifa al·lega discrepàncies amb l’executiva i el secretari general

Dimiteix el president del consell nacional de SI

Fornas, amb Bertran, en una foto d'arxiu

L'exalcalde de Gallifa, Jordi Fornas, ha dimitit com a president del consell nacional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per discrepàncies l'executiva i amb el secretari general, Uriel Bertran, sobre com s'havia de plantejar la candidatura del partit de cara a les eleccions europees.

"L’executiva i el secretari general tenen camins divergents amb el president del consell nacional i no hi ha diàleg ni ponts entre uns i altres, per tant serà millor per al funcionament del partit escollir un president més afí a les tesis oficials. Això vol dir que dimiteixo del meu càrrec", exposa en una carta difosa per les xarxes socials.

Fornas, en aquest sentit, apunta que "la discrepància en la estratègia és el motiu principal de la meva decisió", però també lamenta que "des que vaig ser nomenat president, no se m'ha ofert ni s’ha comptat amb mi en cap ocasió per dirigir-me a la militància o al públic en general en els actes organitzats o protagonitzats pel partit. Això ha quedat reservat a la presidenta, el secretari general i l’antic cap de llista".

També denuncia que a l'inici se'l convidava a fer conferències "per explicar en què consistia la 'Sobirania Fiscal'", però que les invitacions van cessar quan "vaig començar a afegir-hi la 'Sobirania Total'".

Finalment, rebutja que a la darrera manifestació de la Diada, SI s'afegís "a la manifestació que convocava la CUP -a la plaça d'Urquinaona- mentre que Units per Declarar la Independència Catalana va fer-ho a la que convocava la Coordinadora d’Entitats per la Independència al Passeig de Gràcia".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 Mercè Escarrà, Girona, 20/10/2013 - 01:54

Tant de bo es presentin a les europees, que riurem una estona ;)

#16 Collins, Barcelona, 19/10/2013 - 17:21

Tants caps, tants barrets. Capelletes. A qui interessen aquestes lluites intestines? Quina poca alçada moral i de mires...

#15 Oriol Beltran, Barcelona, 19/10/2013 - 14:07

Encara existeix SI? Òndia, no ho sabia!

#14 Laura Sants, Vic, 19/10/2013 - 08:14

A Vic encara guardem molt mal record de les males arts d'en Tena i després de l'Uriel quan varen venir i es varen fer els amos de les consultes independentistes. Després es varen aprofitar de la gent , organització i les idees i es varen montar el SI..

#14.1 Ramon Sirera, vic, 19/10/2013 - 13:00

Laura es tot cert.
.
Salut.

#13 joan, BCN, España, 18/10/2013 - 20:19

O sea, tenía discrepancias consigo mismo pues no tiene SI muchas más afiliados.