Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2010. 12:43h.

Dimiteix en bloc el govern de Sarkozy

El president francès torna a nomenar François Fillon primer ministre i li encarrega formar govern

Dimiteix en bloc el govern de Sarkozy

Sarkozy, amb Fillon, en una imatge d'arxiu

El primer ministre francès, François Fillon, i el seu govern, han dimitit aquest dissabte, abans que es produeixi una esperada reestructuració del govern gal. El president francès, Nicolas Sarkozy, ha acceptat la dimissió, segons un comunicat emès per l'Elisi.

"El president de la República accepta la dimissió i posa fi a les funcions del senyor François Fillon", diu el comunicat. Aquesta dimissió en bloc és el primer pas per a la reorganització del govern, que es va anunciar fa mesos i que s'esperava que es produís, segons fonts del UMP, aquest mateix dilluns.

François Fillon se n'ha anat a dormir com a primer ministre de França dimitit aquest dissabte i s'ha llevat de nou en el càrrec. El polític francès ha estat només unes poques hores sense cartera. Nicolas Sarkozy li ha renovat la confiança per dirigir el nou executiu.

Finalment, doncs, la dimissió s'ha quedat en un acte protocol·lari perquè Sarkozy pugui remodelar el govern per mirar de donar un cop d'efecte a la legislatura. Ara serà Fillon l'encarregat de presentar a Sarkozy una llista de candidats per ocupar els ministeris. El nou govern francès es coneixerà dilluns.

El canvi ja havia estat anunciat per Sarkozy. De fet, tot plegat és una maniobra per recuperar el crèdit que el líder francès ha perdut en els últims mesos. Les onades de protestes contra la reforma de les pensions han deixat la popularitat del president francès en el seu índex més baix.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat