Publicitat
Política · 9 de Gener de 2012. 10:09h.

Diners públics per a festes i cocaïna

L'exdirector general d'Ocupació de la Junta d'Andalusia es quedava amb part de les subvencions, segons l'ABC

Diners públics per a festes i cocaïna

Francisco Javier Guerrero, en una foto d'arxiu

L'exdirector general d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, Francisco Javier Guerrero, es quedava amb part dels diners que destinava a pagar els ERO per gastar-se'ls en cocaïna, copes i festes, segons informa ABC. Aquesta és la principal conclusió de la declaració que va prestar davant la Policia el seu xofer, Juan Francisco Trujillo, el passat 15 de desembre dins de la investigació judicial que es porta a terme pel frau en les subvencions concedides per la Junta d'Andalusia i que es van destinar a falses prejubilacions i ajudes a empreses de forma indiscriminada.

El xofer Juan Francisco Trujillo, segons la declaració policial, va assegurar que també "a sol·licitud de Guerrero", li va comprar diversos efectes com ara "material de telefonia, articles de música, antiguitats, roba i altres". "I la major part la va dedicar a comprar cocaïna per al seu cap i per a ell. I altres despeses com anar de festes i copes", va admetre Trujillo que va treballar com a personal laboral fix a la Junta des del 1989, on realitzava la funció de conductor d'alts càrrecs i que des de finals del 2002 o principis del 2003 va ser xofer de Guerrero i, segons va dir, van arribar a entaular "una relació d'amistat".

Aquestes indagacions que dirigeix la jutgessa Mercedes Alaya tenen a qui fou director de Treball, Francisco Javier Guerrero Benítez, com a principal imputat, ja que es tractava de la persona que des de l'executiu andalús era encarregat de concedir aquestes subvencions i ajuts sense control. Guerrero va admetre en la seva declaració, fa més d'un any, que a la Junta hi havia una partida econòmica, la 31-L que va batejar com "fons de rèptils", dotada amb 647 milions d'euros, que destinaven a donar ajudes i subvencions sense control, a més de falses prejubilacions.

El frau començava desviant diners de la Conselleria d'Ocupació a empreses públiques de la Junta per així eludir el control i fiscalització dels fons. La Intervenció va advertir en tres ocasions la Conselleria d'Economia i Hisenda -quan la dirigia José Antonio Griñán- que aquest procediment era irregular.

Ara la investigació puja un esglaó en conèixer-se que Guerrero també gastava per al seu ús personal en festes part dels diners. A més, va ser el seu propi xofer qui de forma voluntària va declarar davant la Policia que va rebre subvencions per valor de 900.000 euros el 2004 del seu llavors cap, l'exdirector de Treball, sense que aquests diners es destinessin a l'ús per al qual es van concedir.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#16 Pedro Maldonado, Viladecans, 10/01/2012 - 11:34

Una dada al respecte que en aquest cas aporta un altre digital:
http://www.meneame.net/story/extremadura-andalucia-baten-record-funcionarios

#15 YOMISMO, YOMISMO@HOTMAIL.COM, 10/01/2012 - 08:15

PERO ES QUE EN ESTE PAIS NO SE VA A ACABAR CON TANTO MANGANTE??
ES QUE A TODOS LOS POLITICOS LES INTERESA ESTA FORMA DE FUNCIONAR DE LA ADMINISTRACION??
MIENTRAS QUE NO SE ACABE CON ESTE SAQUEO NO SE HARA NADA POR ARREGLAR LOS PROBLEMAS, IREMOS A MAS.

#14 Flor de Neu, Barcelona, 09/01/2012 - 19:38

Que retorni la pasta o la coca, o el pastís........

#13 joan, manresa, 09/01/2012 - 17:36

El Casal obre la seva tertulieta desde Morolandina.--Que la justicia façi el seu camí.Lo que sí esperem es que axó no quedi impune.Tots els politics haurían de ser jutjats si fan mal ús dels diners publics...No ens u podem permetre.I aquest cas es una confirmació que necesitem de la Independencia

#12 Yomismo, España, 09/01/2012 - 17:30

30 años de sociatas en la Junta de Andalucía dan para eso y más. Fijaos los logros en ruina alcanzados por el tripartito en 7 años y partiendo de una rica Cataluña. Los sociatas deben perder las próximas andaluzas por el bien de todos.

#12.1 Desconegut, Barcelona, 09/01/2012 - 18:28

Mentres los del pp estan chorisan per palma valencia madrid y altres puns mes de españa y els sosalistes regalen dines als andalusos extremeños y altres puns mes de españa grasies als 22000millons que chorisen a Cataluña tos los españolitos viuenbe y a Cataluña la estan asfixian y escañan a pagos

#12.2 pepe, andorra, 09/01/2012 - 18:56

debe ser desconegut, q los politicos catalanes son una maravillosa muestra de honradez y buena administracion, au, ves a pastar fang q el problema es la extrema rapiña de todos los politicos, incluidos por supuesto los nacionalistas catalanes, vascos y gallegos, ademas de los peperos y los sociatas.

#12.3 pepe, andorra, 09/01/2012 - 18:58

q si sumaras todo lo q han robado todos los políticos de cat en los últimos 30 años te saldrían esos 20.000 millones, claro q mola mas echarle la culpa a España, como si fueran judíos en Alemania en los años 30, el sentido de la frase España nos roba es el mismo q decía q los judíos son culpables.

#12.5 Hug, Barcelona, 10/01/2012 - 10:12

Pepe, el problema és que aquests 20.000 milions són anuals, no en 30 anys. Que els polítics catalans també roben, per descomptat. Que a més ens roba l'Estat es una evidència més que demostrada per estudis econòmics. Hem d'acabar amb les dues coses.

#12.7 RAIMONET, palau de plegamans, 10/01/2012 - 18:04

Tant mateix,tota la merda que surt del P.P. per València i la resta del Regne, i teniu els sants coll... de torna-los a votar. també s-ha de dir que amb els sociates també arrosseguen molta merda per allà on passen. quina és la solució? Jo no ho sé, però qui es posa a la trona, es podreix.