Publicitat
Política · 3 de Març de 2009. 21:32h.

"Dins l'Estat espanyol no ens estimen"

Junqueras afirma que per arribar a la independència es necesstita "una classe dirigent íntegra i coratjosa"

"Dins l'Estat espanyol no ens estimen"

Oriol Junqueras conversa amb un dels coautors del seu llibre

El candidat d'ERC a les properes eleccions europees, Oriol Junqueras, ha afirmat que "dins l'Estat espanyol no ens estimen i no ens hi volen". Junqueras ha presentat aquest dimarts el seu darrer llibre, Les proclames de sobirania de Catalunya (1640-1939), del qual és coautor juntament amb Adrià Cases i Albert Botran, al Museu d'Història de Catalunya. El candidat d'ERC ha explicat que la història demostra que Catalunya ha intentat fer esforços per sentir-se bé dins d'Espanya, però que, malgrat tot, mai ha acabat d'estar-ne a gust i que l'objectiu del seu llibre és aprendre dels errors i recordar-los.

"L'element de continuïtat que a nosaltres ens amarga l'existència és que dins de l'Estat espanyol no ens estimen i no ens hi volen i per tant potser estarà bé que un dia n'aprenguem i posem tots els episodis de la història un darrera l'altre i veiem com ens hem esforçat un cop rere l'altre per intentar construir una Espanya en la qual nosaltres encaixéssim i malgrat tot mai no ens hi volen i cada vegada la canviem nosaltres, i cada vegada ens sentim refusats dins d'aquesta casa que intentem construir. Potser si els veiem tots un darrera l'altre n'aprenguem", ha explicat Junqueras.

"La conclusió a la que intentem arribar és cada vegada que intentem marxar no ens en sortim, no va bé", ha afegit abans de dir que una de les coses necessàries per arribar a l'autodeterminació és tenir una "classe dirigent coratjosa, moralment íntegra, i que hi hagi un lligam molt estret entre aquesta classe dirigent i la societat". També ha dit que "la millor manera d'aprendre a ser un Estat és sent-ho".

Veure vídeo

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Carles Puyol, Catalonia is not zpain, 04/03/2009 - 15:17

Unionistes: Sou molt demòcrates? Us agrada la llibertat? i perquè no voleu que fem un referèndum? Per què esteu cagadets!!! VISCA CATALUNYA LLIURE!!

#18 Jorge, L'H, 04/03/2009 - 14:25

Com que no? quina pallassada...estic fart d'anar a la resta d'Espanya i els catalans som molt estimats. De Losantos intransigents n'hi ha a tot arreu, per exemple tu mateix, que ets un antiespanyolista...quin nivellet més decepcionant que te el Junquer

#17 Wifredo, aqui mismo, 04/03/2009 - 14:08

Al zampabollos este habria que pesarlo
antes de ir a Bruselas, y luego cada seis meses como minimo,

luego que me cuente de dirigentes
y cuantos euros gana por hora trabajada.

#16 El pollastre iridiscent, Bna, 04/03/2009 - 13:21

O sigui que segons Junky, la classe dirigent que necessitem per arribar a la independència és exactment la contrària a les que tenim a casa. Ah!, -que diu el pollastre iridiscent-, per aixó estem tan reculats amb l'empresa independentista

#15 cat is not spain, sils, 04/03/2009 - 12:43

als jeus els hi sua la figa que els moros els estimin o no