Publicitat
Política · 4 de Març de 2020. 19:34h.

Diputació sota sospita

Tretze alts càrrecs investigats pel cas de les subvencions

Diputació sota sospita

Salvador Esteve durant una entrevista amb l'aleshores president Mas

El titular del jutjat d'instrucció 1 de Barcelona, el magistrat Joaquín Aguirre, investiga tretze excàrrecs de la Diputació de Barcelona en el cas de les subvencions irregulars que va concedir l'administració provincial entre 2012 i 2015 a ONG's gestionades per l'exsecretari de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas.

Entre els investigats figura l'expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve i l'exdirector de Relacions Internacionals Jordi Castells, que també va ser subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat. El director de Relacions Internacionals de la Diputació entre 2011 i 2015, Joan Carles Garcia i l'excap de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació Jonatan Jorba també apareixen com a investigats. També estan investigats els excàrrecs Guadalupe Moreno, Octavio de la Varga, Albert Torras, Laura Capdevila, Santiago Comas, Kontxi Odriozola, M. del Carmen Arolas, Sara Martuscelli i Marta Ruiz.

La investigació estarà dividida en vuit peces, cadascuna d'elles corresponent a una entitat que presumptament va rebre subvencions irregulars. També mantindrà obertes dues causes col·laterals. La interlocutòria dictada pel jutge arriba després que el magistrat rebés un extens informe de la Guàrdia Civil que demanava la imputació de quaranta-vuit persones.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 gurguri, barcelona, 05/03/2020 - 20:08

Puedo hablar con conocimiento de causa, por familiares que desde el final de la guerra son enchufados en la Diputación.Siempre ha sido un nido de enchufados y de subvenciones presuntamente ilegales a los que mandan en cada momento.

#1 KernelPanic, Argentona de muy al sur, 04/03/2020 - 21:12

El 'pruses' es como el coronavirus.. y van subiendo!!

La corrupción y el bolsillismo no tiene fin...