Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2014. 08:25h.

Diputats de CiU a la corda fluixa

La llista unitària deixaria un munt de parlamentaris sense feina durant 18 mesos

Diputats de CiU a la corda fluixa

Artur Mas, durant la conferència

“Més d’un diputat de CiU espera que Oriol Junqueras rebutgi la llista unitària”, segons ha explicat una font de la federació nacionalista a e-notícies. La llista conjunta entre CiU i ERC que va proposar el president Mas deixaria, en efecte, molts parlamentaris sense feina, almenys durant els divuit mesos de transició nacional.

Artur Mas va proposar en la seva conferència a l’Auditori del Fòrum el passat dia 25 una ‘llista de país’ formada per personalitats i notables de la societat civil, però això desplaçaria òbviament “molts diputats que han estat picant pedra”, segons la mateixa font. 

De fet, els únics que es dóna per segura la seva continuïtat són els més propers al president com l’actual coordinador general, Josep Rull; el portaveu parlamentari, Jordi Turull; o el vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas. 

Però el futur de la resta és una incògnita si es vol encabir la majoria de noms que han començat a circular. A més, es dóna per descomptada també la inclusió de consellers com Francesc Homs (Presidència) o Germà Gordó (Justícia), també de la màxima confiança del president. O, per raons òbvies, Ramon Espadaler (Interior), entre altres dirigents socialcristians, en el cas que CDC i UDC mantinguin la coalició electoral.

Ara per ara l’únic que ja ha vist que van mal dades és el conseller d’Empresa, Felip Puig,  que el passat dia 24, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ja va obrir la porta a no continuar. Puig arrossega, a més, el llast de les relacions dels seus germans amb Jordi Pujol Ferrusola i tampoc no forma part del nucli dur de Mas malgrat seu un dels dirigents de CDC amb més influència en les bases del partit.

Altres que, per edat o permanència, podrien deixar pas són la pròpia presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ho ha estat ja en dues legislatures; o Antoni Fernández Teixidó, que ja va ser conseller amb Jordi Pujol; o Xavier Crespo, imputat per la seva gestió com a alcalde de Lloret.

L’eventual confecció de la llista unitària també dependrà, a més de l’hipotètic sí d’Oriol Junqueras, del resultat de les municipals perquè CiU té diversos alcaldes al Parlament com Carles Puigdemont (Girona), Pere Regull (Vilafranca), Albert Batalla (La Seu d’Urgell) o Albert Batet (Valls) o Carles Pellicer (Reus); que ho tindrien més fàcil per triar entre l’alcaldia i el Parlament.

Pel que fa a la resta, la continuïtat de diputats o diputades de l’actual grup parlamentari depèn de múltiples factors. La llista és llarga: Antoni Balasch, Ramona Barrufet, Cristina Bosch, Mireia Canals, Violant Cervera, Xavier Cima, Anna Figueras, Antoni Font, Annabel Marcos, Àlex Moga, Begonya Montalban, Roger Montañola, Joan Morell, Àngels Ponsa, Joan Recasens, Glòria Renom, Elena Ribera -la del tuit sobre Freixenet-, Montserrat Ribera, Dolors Rovirola, Joan Maria Sardà, Anna Solà o Pere Vila. Tot i que, en el cas de dones -com Marta Pascual, Meritxell Roigé o Maria Senserrich, entre d’altres-, ho tenen més fàcil per raons de joventut i quota femenina.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 pers, tortosa, 03/12/2014 - 23:01

Es lo que tiene de bueno la propuesta de Mas,lástima que solo sea por 18 meses.
Los políticos tienen que ser elegidos por el pueblo,no por los partidos como hasta ahora y uno por uno ,no en bloque

#21 Consultor, Molins, 02/12/2014 - 20:03

Vaya un problema, se les manda a predicar por todo el orbe las grandezas del "petito nou pais" de los Pirineos y ya esta arreglado.
Ah!! Que quien les pagará? Ellos mismos proveeran porque son muy patriotas y si no, pues proveerá el Astuto y si no Dios Nuestro Señor, trankis que no cunda el pánico.

#20 Jep, Gava, 02/12/2014 - 17:15

Que es preparin els ajuntaments que pugui conservar CiU per recol.locar a tota aquesta gent. Mes carrecs de confiança, que no n'hi han prous encara. Els pressupostos ho aguanten tot!

#19 BEJOTA, BCN, 02/12/2014 - 16:53

El 9 de novembre de 2014 és la data del referèndum d'independència de Catalunya
Nació Digital ha preparat una gran enquesta per als lectors.
Vots totals: 1.871.471
Sí i Sí: 445.761 (23,82%)
Sí i No: 6.711 (0,36%)
No: 1.418.999 (75,82%)

#19.1 BEJOTA, BCN, 02/12/2014 - 16:54

N.B. E. EUROPEES I "LA CONSULTA " MATEIX RESULTAT. GAME OVER !

#18 sr pepito, Lérida, 02/12/2014 - 14:23

Sería el único efecto positivo que tendría el "pruces", no obstante se pongan como se pongan un buen montón de ellos se van a ir al paro.