Publicitat
Política · 28 de Juliol de 2010. 14:30h.

Diputats dissidents

Ramon Espadaler, Antoni Fernández Teixidó i Ana Miranda voten a favor de les corrides

Diputats dissidents

Espadaler, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, José Montilla, ha votat en contra de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a prohibir les curses de braus, mentre que els líders de CiU-Artur Mas-, ERC -Joan Puigcercós- i ICV-EUiA -Joan Saura- ho han fet a favor, de manera que el Govern s'ha mostrat dividit.

La immensa majoria de diputats de CiU, ERC i ICV-EUiA han votat a favor de l'abolició de les curses de braus a Catalunya, mentre que també la immensa majoria dels del PSC ho han fet en contra, igual que tots els del PPC i del grup mixt.

Segons indica el marcador electrònic que registra les votacions realitzades al Parlament, a més de Montilla, el conseller Joaquim Nadal, la presidenta del grup del PSC, Manuela de Madre, i el portaveu d'aquest mateix partit, han votat en contra de la ILP, mentre que el conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha abstingut.

En contrast, quasi tots els diputats de CDC han votat a favor, i això inclòs el seu líder, Artur Mas, i el portaveu d'aquest grup, Oriol Pujol, encara que dirigents significatius d'UDC o han votat en contra (com l'exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler) o s'han absentat -Josep Maria Pelegrí- o s'han abstingut, com Núria de Gispert.

Tots els diputats del PP i del grup mixt han votat en contra de la ILP, tal com ja havien anunciat els seus respectius portaveus, i cap d'ells ha trencat la disciplina de vot.  Pel que fa a diputats que han votat diferent del sentit majoritari dels seus respectius grups, només tres de CiU han votat en contra: el ja esmentat Ramon Espadaler, Antoni Fernández Teixidó i Ana Miranda, mentre que Irene Rigau, Agustí López, Benet Maymi i Maria Rosa Fortuny s'han abstingut.

Els diputats de CiU Josep Maria Pelegrí, Xavier Pallarés i Francesc Sancho estaven presents en l'hemicicle però no han volgut participar en la votació. Per part del PSC, Joan Ferran s'ha abstingut, igual que el conseller Castells i la diputada Rosa Maria Ferrer, mentre que Josep Maria Balcells (Ciutadans pel Canvi-CpC), Antoni Comín (CpC) i Núria Carreras han votat a favor.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 jordi, bcn, 29/07/2010 - 11:08

La notícia no és si do o tres de CiU han votat no.La definitiva és que el 97% del PSOE-psc ha votat amb el PP. El psc no existeix, és un acòlit del PSOE i els seus membres viuen a sou d'Espanya. I el seu "progressisme"és pura falacia.

#9 Ana Arbrera, Badalona, 28/07/2010 - 20:42

Com sempre, els de CIU, els més intel.ligents! Els votaré, també com sempre. M'agrada la gent seriosa i no com el tripartit

#8 nimes, bcn, 28/07/2010 - 17:56

són set diputats i no tres els dip de CIU que han votat en contra

#7 Pere, pirineu, 28/07/2010 - 17:07

Quina tropa aquests de Unió.No els hi donaria mai l´esquena.....Ni els votare mai.

#6 Nuria, girona, 28/07/2010 - 16:08

El Nadal, QUIEN TE HA VISTO Y QUIEN TE VE. Ja sabiem de la teva metamorfosi espanyola. I també sabem que a Girona no et votarem mai més.