Publicitat
Política · 10 de Gener de 2014. 16:40h.

Diputats es colen al CIE fent-se passar per familiars

EUiA diu que als centres d'internament es vulneren "els drets humans"

Diputats es colen al CIE fent-se passar per familiars

Companyon i Vilà, davant el CIE

El diputat d’EUiA, David Companyon, ha denunciat aquest divendres que als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) es “vulneren els drets humans”. Companyon, juntament amb altres diputats d’esquerres, com la d’ICV-EUiA, Sara Vilà, ha entrat al CIE de la Zona Franca fent-se passar per un familiar.

“Hi ha un estat latent de violència institucionalitzada”, ha assegurat el diputat sobre la situació dins el centre d’internament de la Zona Franca de Barcelona, després d’accedir a la zona de visites de l’interior del centre i entrevistar-se amb un intern aquest divendres.

Companyon, així com Sara Vilà, han participat com a representants del grup parlamentari en l’entrada al CIE que han organitzat les entitats Tanquem els CIEs, SOS Racisme i Migrastudium després que el Govern espanyol vetés l’accès a representants de la comissió de Justícia del Parlament aquesta setmana.

Els diputats han pogut accedir al·legant que eren acompanyants dels interns, i Companyon i Vilà han reclamat després de la visita que cal tancar el CIE. Com a membre de la mesa de la cambra, a més, ha anunciat que proposarà que aquest òrgan presenti a l’executiu espanyol una queixa formal pel veto a l’entrada de parlamentaris catalans a l’indret.
 
Fent-se passar per un acompanyant, Companyon s’ha entrevistat amb un intern de 36 anys i nacionalitat argelina, que viu a Catalunya des de fa més d’una dècada, té aquí la família i una filla de nou anys.

L’home, que ara està a l’atur, “porta 46 dies al CIE privat de la seva llibertat de moviments”, li ha narrat. L’intern li ha explicat que va observar com, el passat 31 de desembre, “diversos agents van pegar interns”, i li ha exposat que al centre es viu “un clima de violències quotidianes de diferents graus”. Vilà, per la seva banda, ha parlat amb un intern que assegura haver estat colpejat quan es va resistir a la seva deportació, fa prop d’un mes.

El CIE, ha denunciat Companyon davant de la premsa després d’escoltar aquestes històries, “és un espai on es vulneren sistemàticament, dia a dia, els drets humans”. “Hi ha un estat latent de violència institucionalitzada”, ha afegit.

Per la seva banda, la Delegació del Govern a Catalunya assegura mitjançant un comunicat que “el passat dia 3 de gener -data d'entrada en el Registre del Parlament- es va informar als grups parlamentaris interessats a accedir a aquestes dependències que, si ho desitjaven, podien sumar-se a la visita institucional que s'està preparant per part de les Comissions d'Interior del Congrés i del Senat”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 Papeles Para Nadie, prou és prou, 11/01/2014 - 23:19

"No tanquem el CIE, expulsem els il.legals".

I eaquells que són delinquents i il.legals, com la majoria dels que hi són ternats, DESPRÉS de cumplir la corresponent pena de presó.

#15 SUNNY, BARCELONA, 11/01/2014 - 22:47

todos lo internados en el CIE los mandaba a casa de los de CIU, ICV, EUA, PSC, ETC, a ver si les gusta y los mantengan ellos

#13 Xipolleig, Barcelona, 11/01/2014 - 16:48

El qu és curiós és que aquí no veig que es critiqui a la policia espanyola com es va fer en el tema dels Mossos d'esquadra.
On s'amaguen els sepulcres balnquejats que deien les barbaritats que deien dels Mossos d'Esquadra ?

#12 Ya se han cargado el estado de bienestar, Terrassa, 11/01/2014 - 10:43

Tienen razón esos políticos de izquierdas se deberián de vaciar los CIES devolverlos a sus paises de origen y encerrarlos a ellos en su lugar.cuanto daño están haciendo al país,exigiendo
quimeras a costa de los que arrimamos el hombro
Teniendo que adaptar presupuestos y recortes a su medida

#12.1 Pepito, bcn, 11/01/2014 - 11:10

Uno de los de la foto vive cómodamente en un ático porque es funcionario y su papí fue alcalde del psuc, iu, icv, durante 20 años... que cierren el CIE y se lleve tres a su ático... pero noooo jejeje

#10 REPÚBLICA CATALANA, Estat del benestar, 10/01/2014 - 20:19

Treballem per un país millor, on la justícia, la democràcia i el benestar social no siguin paraules buides en boca de polítics i monarques corruptes o jutges al serveis del poder.

http://www.youtube.com/watch?v=2H46rzGLZms

Aquest 11 i 12 de gener signa un Vot per la independència.