Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2009. 18:35h.

Diputats viuen en persona què se sent quan s'és cec

Ernest Benach ha participat del circuit

Diputats viuen en persona què se sent quan s'és cec

Ernest Benach

Una vintena de diputats, encapçalats pel president, Ernest Benach, han viscut aquesta tarda en persona què se sent quan s’és cec. La iniciativa, impulsada per la delegació de l’ONCE a Catalunya amb la col·laboració de la Comissió d’Estudi de la Situació de les Persones amb Discapacitat, tenia per objectiu conscienciar la població dels reptes que han de superar cada dia els invidents.

Amb els ulls tapats i un bastó per a invidents, els diputats, acompanyats per tècnics de rehabilitació de l’ONCE, han recorregut un circuit habilitat davant el Palau amb diferents obstacles, com canvis d’altura del terreny, fanals o contenidors d’escombraries al mig del pas, una zona d’obres amb bastida mecanotub, indicadors o una terrassa de bar simulada amb plantes, taula, cadires i un para-sol.

Benach, que ha fet el recorregut acompanyat de la delegada de l’ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, ha explicat que el primer que ha pensat és que “ha de ser molt dur trobar-te amb això al dia a dia, i també què valents que són, perquè el que fan és superar obstacles, i els en posem massa”. Per aquest motiu, ha afirmat que “cal prendre consciència d’això” i pensar que “la societat que construïm ha de tenir expressions diferents”, de manera que, ha raonat, hem de viure “la diferència com un valor” i entendre que “la societat som tots”. Així mateix, ha agraït a l’ONCE l’experiència que ha ofert avui als diputats de la Comissió d’Estudi de la Situació de les Persones amb Discapacitat, davant la qual aquesta tarda compareix Palahí per explicar les línies d’actuació de l’entitat.

Palahí ha agraït la disponibilitat tant del president com de la resta de diputats i ha explicat que el circuit que han fet és un “itinerari de sensibilització perquè les persones es puguin posar una estona al lloc d’un cec”.
La sensació de desorientació i inseguretat han estat comunes en tots els diputats. En l’experiència han participat, a més de Benach, el secretari quart, Rafel Luna; la presidenta de la comissió, Irene Rigau, i els diputats Maria Assumpció Laïlla, Joan Morell, Josep Lluís Cleries (CiU), Carme Figueras, Àlex Martínez, Rosa Maria Ferrer, Núria Segú (PSC-CpC), Marta Cid, Maria Àngels Cabasés, Pere Bosch (ERC), Daniel Sirera, Rafael López (PPC), Laia Ortiz, Laura Massana i Daniel Pi (ICV-EUiA).

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pere, Bcn, 19/02/2009 - 23:23

Ara toca fer al revés, que els srs invidents vagin amb cotxe oficial i despeses pagades.

#2 F.M., Lleida, 19/02/2009 - 21:44

Sense comentaris. Més respecte i menys pallassos!

#1 Kropotkin, Vic, 19/02/2009 - 19:32

Ejercicio inútil. Esta gente hace años que sabe lo que es hacerse el ciego, el sordo y el mudo. Incluso el manco y el cojo... Lo que no sepan estos...