Publicitat
Política · 15 de Setembre de 2019. 11:55h.

Direcció interina a Esquerra

Junqueras i Marta Rovira continuen al capdavant del partit

Direcció interina a Esquerra

Pere Aragonès i Marta Vilalta, durant l'acte de presentació de la candidatura de Junqueras i Rovira

La candidatura d'Oriol Junqueras i Marta Rovira per continuar al capdavant de la direcció d'Esquerra ha rebut el suport del 88,34% dels militants que han participat aquest diumenge en les votacions del partit per escollir la direcció de la formació per als propers quatres anys. En total, han votat 5.192 persones, el que representa una participació del 57,14%. Una xifra que, segons el partit, és superior a les registrada als congressos dels anys 2011 i 2015.

Les bases d'ERC han reelegit Oriol Junqueras com a president del partit i Marta Rovira com a secretària general. De fet, aquesta era l'única candidaura que s'hi presentava, malgrat les dificultats de tots dos per controlar la formació per trobar-se en presó preventiva i fugida a Suïssa, respectivament.

La llista de Junqueras i Rovira està reforçada amb la inclusió del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; i la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, dos dirigents que tindran un paper prominent en la direcció dels republicans, ja que seran els encarregats de gestionar el dia a dia del partit.

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia passarà de ser l'adjunt a la direcció del partit a coordinador nacional, un càrrec de nova creació específic per a Aragonès. Mentrestant, Marta Vilalta deixarà de ser vicesecretària general d'estratègia per convertir-se en la nova secretària general adjunta. La direcció d'ERC, per tant, continuarà en mans de Junqueras i Rovira, però la gestió efectiva de la formació recaurà en Aragonès i Vilalta.

L'elecció de la nova executiva de la formació és la fase inicial del 28è congrés nacional d'ERC, en el que es els membres de la direcció i els 30 consellers nacionals. Posteriorment, al novembre, se celebrarà la segona fase en la que els republicans fixaran la seva estratègia política.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 15/09/2019 - 23:44

ERC tiene claro donde está su fuerza presente y su futuro; una parte en la cárcel y la otra en Suiza. ERC no tiene futuro en la España Constitucional; a no ser que el sanchismo gobierne mucho.

#2 Didac B., Barcelona, 15/09/2019 - 13:05

Aquest parell superen totes les alternatives imaginables, i son dignes d'estudi en les millors escoles de ciencia politica, doncs dirigir un desde la presó i l'altre desde el pais que va fugir de la justicia. i amb l'esperança que algun dia la deportin, es un sistema fantastic i diu clarament la pobresa dels integrants d'aquest funest partit

#1 AnnaMollet, Mollet, 15/09/2019 - 12:51

ERC, partido que perpetró el Golpe de Estado de 2017, no puede seguir en política como si no hubieran hecho nada; la gente les vota, señal clara de que Catalunya está muy enferma. En una sociedad sana, este partido golpista se disolvería y nadie en su sano juicio los votaría jamás.

Catalunya Enferma, y Barcelona Ciudad Sin Ley, estamos perdido