Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2018. 16:05h.

Discrepàncies entre Torra i el PDECAT

El president rebutja reformar l'Estatut mentre que els exconvergents acceptarien preguntar “sobre més autogovern”

Discrepàncies entre Torra i el PDECAT

Quim Torra i David Bonvehí, al congrés del PDECAT

Diferències entre el president del Govern, Quim Torra, i el PDECAT sobre com desencallar la situació política entre les institucions de la Generalitat i l'Estat. Mentre que Torra només contemplaria la celebració d'un “referèndum sobre la independència”, la formació hereva de Convergència estaria disposada a preguntar també sobre “més autogovern”.

“La fase de l'etapa dels estatuts la tenim superada. Els catalans vam votar en un referèndum d'autodeterminació el primer d'octubre i vam declarar políticament la independència el 27 d'octubre”, ha assegurat Torra després de participar en la iniciativa 'Cims per la Llibertat'.

El president de la Generalitat ha afirmat que “l'únic que pot bescanviar aquesta situació és un referèndum sobre la independència pactat i acordat”. “Som capaços fer els cims que ens proposem, fins i tot el cim de la República catalana, que és el nostre objectiu”, ha manifestat.

En canvi, PDECAT proposa un referèndum que reculli, a més de la possibilitat de la independència, l'opció d'aconseguir un major autogovern per a Catalunya. “No descartem que es pugui preguntar sobre més autogovern, però també s’hauria d’incloure com a opció la independència”, ha assegurat el líder de la fomació, David Bonvehí, en una entrevista a Rac1.

El president del PDECAT ha assenyalat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “sembla haver entès que s'ha de moure”, però “de moment no ens ha ofert asseure'ns” a negociar cap proposta.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 13/10/2018 - 22:38

Tornar a demanar un referèndum d'autodeterminacio, quan el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 era d'independència i proclamacio de la Republica en 48 hores si el resultat era positiu, es un retrocès evident. I el PDeCAT valora un "increment de l'autogovern". Sumem-hi el trecament JxCAT i ERC. Desastre total del govern Torra.