Política · 11 de Març de 2020. 13:43h.

Discurs tebi de Torrent a Gal·les

Ja només demana "enfortir" la llibertat d’expressió

Discurs tebi de Torrent a Gal·les

El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat l’Assemblea Nacional de Gal·les en la seva visita oficial a Cardiff, on ha defensat la necessitat de “treballar per enfortir els drets fonaments com la llibertat d’expressió”.

Torrent ha fet aquesta defensa per tal que a les cambres legislatives “es pugui parlar de tot allò que els diputats i les diputades vulguin sense cap tipus de censura”. En aquest sentit, ha reiterat que “la justícia no pot interferir en la política”.

La segona autoritat de Catalunya ha fet aquestes declaracions acompanyat de la presidenta del Parlament de Gal·les, Elin Jones, qui, segons la nota de premsa de la cambra catalana, "ha denunciat l’empresonament de la presidenta Carme Forcadell i s’ha solidaritzat amb totes les víctimes de la repressió".

Posteriorment, Torrent i Jones s’han traslladat al despatx presidencial, on han parlat de la situació política a Catalunya i Gal·les, i han compartit exemples de bones pràctiques en matèria de gènere impulsats per les dues cambres, com ara el Parlament de les Dones i el Pla d’Igualtat, en el cas català.

A banda d’aquesta reunió, Torrent també es trobarà aquesta tarda amb el primer ministre gal·lès, Mark Drakeford, i es reunirà amb diferents diputats. El president també mantindrà una trobada amb el Grup d’Amics de Catalunya del parlament gal·lès. Durant el ple, Jones farà una salutació oficial a Torrent davant la cambra.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Argonauta, Argos, 11/03/2020 - 15:10

De verdad esta gente se queja de "falta de libertad de expresión"??? Pero si no callan! Lo que sí hacen es acallar a los demás...

#3 OtgerCataló, BCN, 11/03/2020 - 15:05

Libertad de expresión, por supuesto, profesor Bacterio. Lo que no se puede hacer és decretar leyes que conculquen otras de rango superior. Hay mecanismos de reforma de cualquier norma. Si te los saltas te aplican las leyes dictadas para ese caso. Esto va de democràcia.

#2 Toni, Tabàrnia, 11/03/2020 - 15:02

Y acaso él y todos los suyos no pueden decir lo que quieren en Catalunya?