Publicitat
Política · 17 de Juny de 2017. 13:58h.

Divisió a Catalunya Sí que es Pot

Cinc dels seus membres s'absenten del ple per no votar una moció de suport a Joan Josep Nuet i la resta de membres de la Mesa

Divisió a Catalunya Sí que es Pot

Lluís Rabell amb part del seu grup (foto: Parlament)

El grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot va mostrar la divisió interna durant la votació de la moció presentada aquest dijous per Junts pel Sí on es demanava el suport “a la comunitat internacional” davant les causes obertes a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Taula Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i  Joan Josep Nuet.

Cinc dels onze diputats del grup no van votar la moció, tot i que es donava suport al membre de la mesa que pertany a CSQP. Van ser Lluís Rabell, Joan Coscubiela, Hortènsia Grau, Gemma Lienas, Jéssica Albiach i Marc Vidal. Els membres de Catalunya Sí que es Pot que van votar a favor són els que formen part d’EUiA i del sector de Podem liderat per Albano Dante Fachín.

La moció va ser aprovada per 66 vots a favor (de diputats de JxSí, CSQP, CUP i no adscrit) i 49 vots en contra (membres de Cs, PSC i PPC). En concret,  es demana “traslladar una queixa formal al Consell d’Europa, al Consell de Drets Humans de l’ONU, al Comitè de drets Humans, a l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides, al Comissari/a de Justícia de la Unió Europea i al Tribunal Europeu dels Drets Humans” per qualsevol actuació política o judicial que vulneri o pretengui vulnerar la llibertat d’expressió i el principi d’inviolabilitat dels càrrecs electes.

En el text també es volia fer constar el que es considera una “evident vulneració dels drets democràtics que fa el Regne d’Espanya” i s’exemplificava amb un estudi del Síndic de Greuges de Catalunya. La moció assegura que “en els darrers temps hi ha clars exponents que posen en relleu un afebliment de la separació de poders d’Espanya” i parla en concret de la reforma del TC en que es permet que el Constitucional “apliqui mesures executives per obligar la resta de poders a complir les seves sentències”.

  

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ultimas noticias, bcb.España, 18/06/2017 - 23:04

La ONU acaba de aplazar el debate sobre los refugiados sirios para abordar el asunto Forcadell. Un alto cargo de la ONU ha afirmado "es inadmisible que la hayan llamado a declarar (a la Forcadell), el mismo día que tenía peluquería" eso es un atropello que no vamos a consentir.

#6 Pan con tomate y jamón Ibérica, Desenroscando barretinas, 18/06/2017 - 19:08

Dado el nivel de atención que "el mundo" presta a los lloros del separatismo catalanista, la cosa quedará como una nueva pataleta de estos personajes infantiloides.
Art. 155 ya; solo con suspender el sueldo a esta tropa de chupones, se hunde todo el montaje..., basta con ver el leve azotito de la inabilitación y la cara que hace la Forcadell.

#5 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/06/2017 - 22:24

50 anys li han costat aquest home que la millor televisio de tot Sant Joan Despi deixes d´ignorarlo despectivament, pero el talent no hi enten d´embridaments ni entrebancs i sempre acaba imposant.se

No afluixis Nuet que la fama es efimera i la galeria d´herois esta mancada de preclaritat

#4 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/06/2017 - 15:28

Per molt que la mantinguda premsa patriotica vulgui fer del Nuet un justinbieber del pruses sempre seguira sent nomes un nuet.

#3 Casper, Bcn, 17/06/2017 - 15:27

Nuet va por libre saboreando las mieles de los focos y los aplausos de la ANC, el bobo se siente demócrata.